Kan bağışı yapmak isteyenler Yedikule'de toplandı: ''Bir ünite kan 3 kişiye can veriyor''
Türk Kızılay'ı tarafından Yedikule Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kan bağışı kampanyası düzenlendi. Kan stoğunu artırmak ve farkındalık yaratmak için düzenlenen kampanyaya katılım yoğundu.
Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, ''Türk insanı olarak içimizde iyilik var bizim. Candan cana bağlanmayı sağlayan başka bir iyilik türü yok diye düşünüyorum.'' ifadelerini kullandı.
Hastane bahçesine mobil ünite kuruldu, çok sayıda kişi kan vermek için sıraya girdi. Ardından kayıt işlemlerini yaptırdı.
Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü ve Türk Kızılay'ının kuruluşunun 156. yıl dönümü kapsamında kan bağışı kampanyası düzenlendi.
Türk Kızılay'ının birbirimize candan bağlıyız sloganıyla başlattığı kan bağışı kampanyasında farkındalık amaçlandı ve çok sayıda kişi Yedikule Göğüs Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi'ne gelerek kan bağışında bulundu.
Prof. Dr. Yiyit, ''Bizim her bir ünitemiz aslında 3 kişiye can demek.'' dedi.
Başhekim Prof. Dr. Nurettin Yiyit, düzenli kan bağışçısı olmanın önemine dikkat çekti... Kendisi de kan verdi.
Yiyit, ''Kan bağışı konusunda bizim alevlenmelerimiz oluyor; deprem oluyor, afet oluyor, bir anda herkes kan vermeye hücum ediyor. Ama biliyorsunuz kanın bir ömrü var. Biz bunu depoladığımız zaman sonsuz değil. O yüzden anlık değil sürekliliği önemli. Düzenli ve sürekli verilmesi kıymetli.'' önerisini verdi.
PEKİ HANGİ SIKLIKLA KAN BAĞIŞI YAPILMALI?
Prof. Dr. Nurettin Yiyit, ''Kan zaten vücudumuzda belli bir dönem işlevini görüyor, sonra imha ediyor. Biz o yüzden 3 ayda bir kan vermeyi şiddetle öneriyoruz.'' tavsiyesinde bulundu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Hamam ve sauna kalbin yükünü arttırıyor
Kış aylarında sağlıklı nefes aldırmıyor! Burun tıkanıklığının yol açtığı 8 önemli sorun
GRİP Mİ, KOVİD Mİ? Virüs saldırısı altındayız
Sadece bağırsakları etkilemiyor, zararı çok! Glüten hassasiyeti için ilk 10 işaret... Prof. Dr. Osman Müftüoğlu yazdı
Dünyayı kasıp kavuruyor, sürekli ekrana maruz kalmak tetikliyor