Kalp çarpıntısı nedir, neden olur? İşte kalp çarpıntının belirtileri
Kalp çarpıntısı, aniden hızlı kalp atışı ya da kalp atışlarını vurduğunuzda ortaya çıkan durumdur. Kalp çarpıntısı için birçok sebep olabilir. Düzensiz kalp atışı ciddi sağlık sorunlarının belirtisi olabilir. Stres, ilaç kullanımı, egzersiz, alkol, kansızlık, panik ataklar ve bazı beslenme alışkanlıkları da kalp çarpıntısı şikayetlerini artıran unsurlar arasında. Peki kalp çarpıntısı belritileri nelerdir? İşte kalp çarpıntısı ile ilgili tüm merak edilenler...
Kalp çarpıntısı, çırpınan bir his olarak tanımlanabilir. Bu kalp çarpıntısı genellikle zararsızdır, ancak nadir durumlarda düzensiz kalp atışı gibi ciddi bir kalp rahatsızlığının göstergesi olabilirler. Zaman zaman çarpıntılar birkaç dakikadan fazla sürmeyebilir, ancak bazı insanlar onları saatlerce yaşayabilir.
Sıklıkla egzersiz yaparken veya bazı fiziksel aktivitelerde bulunduğunuzda kendi kalp atışlarınızı, sadece otururken veya yavaş hareket ederken bile kalbinizin hızlı attığını hissedebilirsiniz. Çoğu zaman, bu kalp çarpıntısı zararsızdır. Bununla birlikte, kalp çarpıntısı sık görülürse, bir sorun olduğunu gösterebilir.
Kalp çarpıntısı belirtileri
1) Alkol: Çok fazla alkol almak, gençlerde bile kalp çarpıntısı belirtilerinin oldukça yaygın bir sebebidir. Alkol vücuda susuz kalmasına neden olur ve bu da organlara pompalanacak yeterli miktarda kanın bulunmasında kalbi vurgular. Bu, kalp atış hızını artıracak ve etkileri kişinin kişiden kişiye değişmesine rağmen, kalp çarpıntısı semptomlarına yol açacaktır.
2) Andropoz: Andropoz yaşlı erkeklerde cinsel fonksiyonun doğal bir bırakımıdır. Andropause veya erkek menopoz semptomları arasında şunlar olabilir: yaş, genel yorgunluk, yorgunluk, sıcak basmaları, gece terlemeleri ve kalp çarpıntısı / düzensiz kalp atışı ile düşük cinsel dürtü.
3) Kansızlık: Kansızlık derecede düşük sayıda kırmızı kan hücresi ile karakterize edilen bir durum; semptomlar nefes darlığı, enerji eksikliği, soluk, yorgunluk ve kalp çarpıntısı gibi belirtiler içerir. Çarpıntı, oksijenin yokluğundan kaynaklanıyor.
4) Anksiyete ve panik ataklar: Anksiyete ve panik ataklar kalp çarpıntısının diğer nedenleridir. Korkunç veya korkmuş hissettiğinizde kalbi büyük ölçüde hissetmek normaldir, ancak şiddetli vakalarda psikolojik değerlendirme önerilir.
5) Kafein: Kahve, çay, meşrubat, çikolata ve hatta bazı reçetesiz ilaçların uyarıcı etkilerini veren şeydir. Aşırı uyarıcı alımı, kalbin ya da düzensiz kalp atışlarına yol açabilir . Etkiler genellikle, aldığınız kafein miktarına ve yaşınıza bağlı olarak kişiden kişiye değişir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SİVİLCE, ENFEKSİYON, YANIK! Cilt bakım ürünlerini kullanmadan önce mutlaka bakın! Dikkat etmeyenin hayatı kararıyor
MELİSA DÖNGEL'İN ZAYIFLAMA SIRRI! Metabolizmayı hızlandırıyor, yağları cayır cayır yakıyor: '1 YEMEK KAŞIĞI YETİYOR!'
Grip Ve Nezle Kabusunuz Olmazsın! İbn-i Sina Asırlar Önce Önerdi! 'Bağışıklığı Güçlendiriyor, Öksürüğü Bıçak Gibi Kesiyor!'
Kış aylarında açık havada spor yaparken dikkat
Tok tutuyor, kalbi koruyor, kemikleri güçlendiriyor! İşte balkabağının bilinmeyen faydaları