Kalça Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir? Kalça Ağrısına Hangi Bölüm Bakar?
Kalça ağrıları çok sık yaşanan rahatsızlıklardan biridir. Özellikleri eğer iki haftadan fazla sürüyorsa mutlaka uzman bir doktora görünmek önemli yer taşır. Hem sağ hem de sol bacakta meydana gelen bu sağlık sorunu, ilerleyen dönemlerde daha ciddi boyutlara ulaşabilir. Böyle durumlarda farklı bölümlerle Uzman doktorların kalça ağrısına baktığını söylemek mümkündür. Hastalığın şiddetine ve boyutuna bağlı olarak, muayene üzerinden yönlendirme değişik bölümleri gerçekleştirilir.
Kalça Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?
Kalça ağrısı söz konusu olduğu zaman farklı poliklinikler üzerinden doktora başvurulur. Bu konuda hangi doktora gidilirse gidilsin, daha sonra farklı bölümlere yönlendirme yapılabilir.
- Ortopedi uzmanı
- Travmatoloji uzmanı
- Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanı
Yukarıda verilen bölümler dahilinde uzman doktorlar süreçte yer alır. Bununla beraber kalça ağrısı üzerinden gerekli tanı ve tedavi yöntemleri ele alınır.
Kalça Ağrısına Hangi Bölüm Bakar?
Günlük hayatta yaşanabilen sorunlar içerisinde kalça ağrısı gelir. Bu sorunun birçok farklı sebebi olabilir. Böyle durumlarda ise ortopedi, travmatoloji ya da Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon polikliniklerine başvurulur. Konusunda uzman ve tecrübe sahibi doktorlar gerekli teşhis ve tetkikleri ele alır. Bununla beraber öne çıkan tedavi yöntemleri doğrultusunda çözüm bulunur. Eğer gerekli ise farklı polikliniklere yönlendirme Uzman doktor üzerinden gerçekleşir.
Kalça Ağrısı Neden Olur?
Özellikle alınan fazla kilolar ile beraber kalça ağrısının söz konusu olabileceğini söylemek mümkün. Aynı zamanda bacak bölgesinde birtakım gerilmeler yine kalça ağrısı meydana getirebilir. Travmatik problemler ve darbe kaynaklı sorunlar yine kalça ağrısının oluşturur. Bununla beraber kireçlenme, yaşlanma ve iltihaplanma gibi durumlar da yine kalça ağrısını meydana getirebilir. Böyle zamanlarda ilgili belirtileri takip etmek ve buna göre çözüm yöntemi üretmek önemli bir yer taşır. Mutlaka uzman bir doktor kontrolü altında tedavi yöntemlerinin ele alınması gerekir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kalsiyum, Demir, A, C ve K Vitaminlerinin Gizli Kaynağı…Vücudunuza Güç Katacak Yeşil Sebzenin Mucizeleri Saymakla Bitmiyor!
10 YAŞ GENÇLEŞTİRİYOR! Doğal Botoks Etkisi: Ciltteki Kırışıklıkları Ütü Gibi Açıyor
Ergenlerde diyabet alarmı: "Giderek artıyor"
BU HASTALIĞA DİKKAT: Bir anda başlıyor, günlerce sürüyor! Vakalar arttı, uzmanı uyardı: İyileştikten sonraki 48 saat dışarı çıkmayın
Geçmeyen ateş, öksürük ve balgam bu hastalığın habercisi! 65 yaş üstü kişiler ve 5 yaş altı çocuklar risk altında