hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İncir Yaprağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? İncir Yaprağı Az Bilinen Faydaları

    İncir Yaprağı Faydaları Nelerdir Neye İyi Gelir İncir Yaprağı Az Bilinen Faydaları
    expand

    En lezzetli meyveler arasında yer alan incir, aynı zamanda yaprağı üzerinden de oldukça faydalıdır. Zira bu konuda incir meyvesi kadar yapraklar da günümüzde insan sağlığı açısından oldukça fazla değerlendiriliyor. Özellikle incir meyvesinin bol miktarda lif barındırdığı biliniyor. Ancak bu miktarın incir yapraklarında daha fazla olduğu ortaya çıkarılmış durumda. Aynı zamanda önemli vitamin ve mineraller depo kaynağı olarak pek çok hastalığın önüne geçmek için oldukça önemli bir potansiyel teşkil ediyor. Farklı kullanım yöntemleri üzerinden düzenli olarak incir yaprakları değerlendirilebilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İncir Yaprağı Nedir?

    İncir Ağacı Asya'da bulunan bir dut aile üyesi olarak öne çıkıyor. Binlerce yıllık geçmişe dayanan ve Neolitik çağa kadar uzanan incir, bu dönemde önemli bir alternatif olarak yaprakları üzerinden kullanılmıştır. Zaman içerisinde ise tüm dünyaya ulaşan incir, meyvesi ile beraber yaprakları üzerinden sağlıklı biçimde değerlendirilmektedir. Sulu ve lezzetli meyveleri özellikle yaz aylarında çok fazla kullanırken, yaprakları da özel yöntemler ışığı altında alternatif tıp konusunda değerlendirilmektedir.

    Görüntüsü ise orta kısmından geçen kalın damarlar ile beraber çevresindeki damarlar eşliğinde bir eli andırır. Yüzeyi yapışkanlı bir sıvıya sahip olan incir yaprakları, amaca uygun özel yöntemler ışığı altında elden geçerek değerlendirilir. Açık veya koyu yeşil renklerin olmasının yanı sıra farklı boyutlara sahiptir.

    İncir Yaprağı Faydaları Nelerdir?

    Birçok farklı kullanım amacı ile öne çıkan İncir yaprağı, insan sağlığı açısından oldukça önemlidir. Özellikle son dönemlerde yapılan araştırmalar neticesinde hayati risk taşıyan tehlikelere karşı koruma imkanı sağladı ortaya çıkarılmış durumda.

    - Kalp hastalıkları riskini azaltır.
    - Hipertansiyon tedavisinde etkilidir.
    - Özellikle lifli yapısı ile boşaltım sistemini temizler.
    - Cinsel yolla bulaşmış olan hastalıklar tedavi edilir.
    - Kemikleri güçlendirir ve bu yüzden çocuklar ve yaşlı insanlar için önemlidir.
    - Anti kanser özelliği barındırır.
    - Sağlıklı ve dengeli şekilde kilo verme imkanı tanır.

    İncir Yaprağı Çayı Nasıl Hazırlanır?

    İncir yaprağı özellikle daha çok çay üzerinden kullanılmaktadır. Çayı hazırlamak ise oldukça kolaydır. Öncelikle 3 ya da 4 tane İncir yaprağı dikkate şekilde doğranır. Üzerine yarım litre kaynar su dökülmek suretiyle 10 veya 15 dakika boyunca demlendirilir. Böylece ister soğuk ister sıcak tüketim imkanı elde edilebilir. Aynı zamanda kişisel isteklere göre biraz bal ya da limon suyu eklemek mümkün. Böylece daha lezzetli ve yumuşak bir içim elde edilebilir.

    İncir Yaprağı Neye İyi Gelir?

    İncir yaprağının üzerinde sürekli olarak belli başlı bazı araştırmalar gerçekleştiriliyor. Özellikle 2016 yılında yapılan araştırma neticesinde, incir yaprağının diyabet semptomlarını ortadan kaldırıcı bir etkisi olduğu ortaya çıkarıldı. Aynı zamanda kolesterol seviyesi ile beraber glikoz seviyesini de istenilen seviyeye getirme imkanı verdiği biliniyor. Kan şekerini ve kan basıncını dengeleme olanağı tanırken, kabızlık sorunları ile kas spazmı konusunda da oldukça etkilidir. Hatta meme kanserine karşı etkili bir çözüm yöntemi olarak da öne çıktığını söylemek mümkün.

    Bağışıklık sistemini önemli oranda güçlendiren incir yaprağı, aynı zamanda antioksidan etkisi yaratmaktadır. Böylece yaşanabilecek olası bakteri ve virüs kaynaklı hastalıklara karşı önemli bir savunma mekanizması oluşturmaktadır. Kişinin antioksidan seviyesinin istenilen dengeye ulaşmasına olanak verirken, vücuttaki istenmeyen toksinlerin atılmasına da imkan sağlamaktadır.

    İncir Yaprağı İçeriğinde Neler Var?

    İncir meyvesi ile beraber İncir yaprağı aynı şekilde önemli vitamin ve mineral kaynakları barındırmaktadır. Özellikle A vitamini, B1 ve B2 vitamini yer aldığını söylemek mümkün. Fosfor, demir ve klor gibi önemli mineral kaynakları da bulunuyor. Ayrıca Omega 3 ve Omega 6 ile fenol içermesi sebebiyle kalp hastalıklarına ve rahatsızlıklarına karşı oldukça güçlü bir direnç oluşturur. Bu gibi kaynakları sayesinde tamamen doğal bir alternatif tıp yöntemi olarak oldukça fazla değerlendirilmektedir.

    İncir Yaprağının Zararı Var mı?

    Yapılan araştırmalar neticesinde hem incir meyvesinin hem de incir yaprağının herhangi bir zararı bulunmadığı biliniyor. Tabii mutlaka diyabet problemi olan ve insülin kullanan kişiler, incir yaprağına değerlendirmeden önce mutlaka doktora başvurmalıdır. Bunun dışında pek çok sağlık sorununa karşı yarar sağlayan İncir yaprağı, düzenli şekilde tüketilebilir. Hem çocuklar hem yetişkinler adına sağlıklı bir kullanım imkanı vermektedir. Tabii diğer pek çok doğal bitki kaynağında olduğu gibi mutlaka aşırıya kaçmadan dengeli şekilde kullanılmalıdır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow