İlaç devi Pfizer zehirli iğne için malzeme satmayacak

İlaç devi Pfizer, ürünlerinin ABD’de gerçekleştirilen infazlarda kullanılmaması için sınırlamalara gideceğini açıkladı.
Diş tedavisinde "Tom Cruise"modeli
Dünyanın önde gelen ilaç şirketlerinden Pfizer, ürünlerinin ABD'de zehirli iğneyle gerçekleştirilen infazlarda kullanılmasını istemediğini açıkladı. New York Times'ın haberine göre, şirket hayata geçireceği yeni düzenlemeler gereği ölümcül iğnelerde kullanılacak malzemeyi temin etmeyecek.
Merkezi New York'ta bulunan firmadan yapılan açıklamada ‘'Herhangi bir ürünümüzün iğneli infazlarda kullanılmasına kati surette karşıyız'' ifadelerine yer verildi.
Firma bunun için, zehirli iğneyle yapılan infazlarda kullanılabilecek belirli ürünlerinin dağıtımını sınırlayacak bir düzenlemeye gideceğini açıkladı.
Zehirli iğne yöntemiyle idam için gereken ilaçların temininin sınırlanması üzerine ABD'de bazı eyaletler infazları yeni ilaç karışımları, elektrikli sandalye ve kurşuna dizme gibi başka yöntemlerle gerçekleştirmeye başlamıştı.
ABD ve Avrupa'da 20'den fazla ilaç şirketi, ürünlerinin idamlarda kullanılmasını yasaklamıştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Vitamin eksiklikleri tetikliyor! Mevsim geçişlerinde cilt kuruluğuna dikkat
Et ve tavuk tükettikten sonra bu belirtiler başladıysa aman dikkat! Karın ağrısı, bulantı, ateş... Ölüme bile götürebilir
Gizli salgın! Belirti vermiyor, hızla yayılıyor! Aşırı yağlı besinler ve hareketsiz yaşam bu hastalığı tetikliyor
Sahte güneş gözlüklerine dikkat! Sağlığınızdan olabilirsiniz
Jinekolojik kanserlerde düzenli kontrol erken tanı için önem taşıyor