İdrar Yolu Enfeksiyonu İçin Hangi Doktora Gidilir? İdrar Yolu Enfeksiyonuna Hangi Bölüm Bakar?
İdrar yolu enfeksiyonu ya da halk arasındaki ismi ile sistit, yaşam kalitesini büyük ölçüde düşüren ve hastanın daima 'idrara çıkma hissi' duymasına sebebiyet veren bir rahatsızlıktır. İdrar yollarının çevresel faktörler sebebi ile mikrop kapmasına ve ağrı, sancı; kanama ve mesanenin dolu olma hissine yol açar. Bu sorun için hasta üroloji bölümüne başvurmalıdır.
İdrar Yolu Enfeksiyonu İçin Hangi Doktora Gidilir?
İdrar yolu enfeksiyonu problemi ile karşı karşıyaysanız üroloji uzmanından randevu alıp muayene olmanız gerekir. Üroloji bölümünün bulunmadığı ya da acil olarak muayene olmanız gereken durumlarda yetkili olan bölüm ise iç hastalıkları yani dahiliyedir.
İdrar Yolu Enfeksiyonuna Hangi Bölüm Bakar?
Devlet hastanelerinde ve özel teşebbüs ile kurulan hastanelerde boşaltım sistemi ile ilgili olan hastalıklar 'Üroloji' bölümünün üzerinde çalıştığı bir alandır. Ancak enfeksiyonun ilerlediği, böbreklerin de artık enfekte olduğu ve ilerlemiş bir sorunun tespitinin yapıldığı durumlarda Üroloji ve Dahiliye bölümleri iş birliği yaparak çalışır.
İdrar Yolu Enfeksiyonu Belirtileri Nelerdir?
Sık sık idrara çıkma isteği
İdrar olmamasına rağmen hastanın mesanesinin dolu olduğu hissine kapılması
İdrar sırasında yanma
Kanlı idrar
Eğilme, zıplama ve koşma durumlarında karnın altında oluşan keskin sancı
İdrarın renginin her zamankinden farklı olması
Bölgenin sürekli olarak kaşınması
enfeksiyonun olduğuna dair belirtiler oluşturmaktadır. İdrar yolları enfeksiyonunda hasta günde 20 kereye yakın lavaboya gitme ihtiyacı duyabilir. Sorun, virüs kökenli olduğundan kendi kendine iyileşmez, antibiyotik tedavisi görülmelidir.
İdrar Yolu Enfeksiyonu Tedavisi Ne Kadar Sürer?
İdrar yolu enfeksiyonu tedavisi doğru antibiyotiklerin kullanımı ile ortalama 1 haftalık bir süre zarfı içerisinde çözüme kavuşmaktadır. Kişisel hijyene dikkat edilmemesi, umumi tuvaletler ya da anatomik yapı sebebi ile enfeksiyon kapmaya müsait olunması sorunun tekrarlayabilmesine neden olur.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
D VİTAMİNİ EKSİKLİĞİNDE 5 KRİTİK BELİRTİ! İdeal D vitamini seviyesi ne olmalı? İşte en etkili D vitamini kaynağı
Kışın cildinizi cam gibi yapacak uzman tüyoları... Saç, el, dudak, tırnak bakımı nasıl olmalı?
"Sessiz ölüm"den komşusunun yardımıyla kurtuldu!
Sabahları baş ağrısı ile uyanıyor ve unutkanlık yaşıyorsanız sebebi bu olabilir! Tedavi edilmezse kalp hastalığına bile yol açıyor
KAN ŞEKERİNİ FIRLATIYOR! Kışın tüketirken aman dikkat! C vitamini...