hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İdeal kiloda olmanıza rağmen vücudunuz istediğiniz görünümde değil mi?

    İdeal kiloda olmanıza rağmen vücudunuz istediğiniz görünümde değil mi
    expand

    Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, ideal kiloda olunmasına rağmen erimeyen bölgesel yağlardan kurtulmanın liposuction ile mümkün olduğunu belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Liposuction, ideal kiloda olunmasına rağmen vücutta bir türlü erimeyen fazla yağların alınmasını sağlar. Yapılan bu işlemlerde amaç hastayı zayıflatmaktan çok vücudu şekillendirmektir. Temel olarak vücudun hemen her bölgesine uygulanabilen liposuction, kadınlarda en sık karın, kalça, uyluklar ve diz bölgelerine; erkeklerde ise en sık bel ve karın bölgeleri ile meme bölgelerine uygulanmaktadır.

    Liposhaping, lipoplasty, liposculpture, suction assisted body contouring, suction lipectomy, liposhifting gibi tekniklerle temelde liposuction ile yağ alınır ve alınan yağ gerekli yerlere yeniden enjekte edilir.

    Liposuction yaptıracak olan kişinin öncelikle genel sağlık durumunun iyi olması gereklidir. Çünkü işlem basit bir işlem değil; aksine ciddi bir cerrahi işlemdir. Ameliyat sonrası egzersiz ve beslenme çok önemlidir.

    Tüm ameliyatlarda olduğu gibi, liposuction ameliyatında da ameliyattan 3 hafta öncesinde sigarayı kesmek gerekmektedir. Son 1 haftada kan sulandırıcı ilaçlardan ve benzeri maddelerden uzak durmak gerekmektedir.

    Nasıl uygulanır?

    Yağ emme işlemi vakum yardımı ile yapılır. Vakum oluşturmak için ya enjektörler, ya da motor sistemleri kullanılır. Emme işleminden önce yağ dokusu parçalanarak liposuction işlemi kolaylaştırılabilir. Bu amaçla genellikle ultrasonik enerji ya da lazerler kullanılır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Liposuction ve ya enjeksiyonu işlemlerinden oluşur. Bu teknikte çok miktarda serum, bir miktar anestezik ilaç, adrenalin ve bazen bikarbonat ile karıştırılarak liposuction yapılacak alanlara enjekte edilir. Bu sayede enjeksiyon yapılan alanlarda uyuşma sağlanır. İşlemde kullanılan kanüller, liposuction yapılacak olan yağ dokusunda delikler açarken hem yağ dokusunu emer hem de geçtiği alanda çevredeki yağ hücrelerini tahrip eder. Vücut şekillendirmek için yağ enjekte edilecekse emilen yağ steril bir ortamda toplanır, yıkanır, süzülür ve gerekirse santrifüj edilerek yoğunlaştırılır. Hazırlanan yağ, ilave edilmesi gereken bölgelere daha ince kanüllerle verilir.

    Ultrasonik Liposuction

    Ultrason yardımlı liposuction son yıllarda popüler olmuş bir tekniktir. Liposuction öncesinde cilde açılan deliklerden içeriye ultrasonik enerji ileten borular sokulur ve yağ dokusu parçalanır. Cildi sıkılaştırarak toparlanma sürecini kısaltır.

    Lazer Lipoliz

    Liposuction öncesi küçük deliklerden sokulan kanüllerle yağ dokusu lazer ile parçalanır. Bu işlemin ardından vakum yardımı ile yağ alınır. Eğer sınırlı alanlarda uygulanacaksa ve çok az miktarda yağ alınacaksa sadece lazer uygulanır ve yağ emilmez, yağın kendi kendine erimesi beklenir. Lazer lipoliz sistemlerinin en büyük avantajı cildin hızlı sıkılaşmasını sağlamaktır. Özellikle bacak içleri ve boyun gibi cilt gevşekliğinin sorun olduğu ve sınırlı miktarda yağ birikimi olan bölgelerde avantajlıdır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vaser Liposuction

    Vaser Liposuction, temel olarak liposuction yani yağ vakumlama operasyonuyla benzer olsa da onu farklı kılan ultrasound teknolojisi ile yağları önce kırarak alınmasını sağlamasıdır. Ultrasonik liposuction da denilen vaser liposuction ile cilt altındaki yağ dokusu sadece yağ hücrelerine etki eden özel bir ses dalgası ile sıvılaştırılır ve parçalanır. Cilt yüzeyinden ayrılan yağ hücresi kanül denilen ince borular dışarı çekiliyor. Böylece klasik liposuction’a göre tek seferde daha fazla yağ dokusu alınabilmesi mümkün olur.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow