İçe kapanık çocuğa nasıl davranılmalı?
İçe kapanıklık, çocukların dış dünyadan gelen uyarılardan ziyade kendi iç dünyalarındaki hislere odaklandığı bir kişilik özelliği olarak tanımlanır. İçe kapanık çocuklar, sosyal ortamlarda yorulabilir, yalnız kalmayı tercih edebilir, gözlem ve analiz yapmaya meyilli olabilirler. Uzman Klinik Psikolog Hatice Börek konu hakkında önemli bilgiler verdi.
İçe kapanıklığın sebepleri arasında genetik yatkınlık, baskıcı ebeveyn, aile içi şiddet, duygusal yoksunluk, başarısızlık korkusu, küçümseyici tavırlar ve stres yer alabilir. İçe kapanık çocuklara nasıl davranılması gerektiği konusunda, hazırlıklı olmalarını sağlamak, onları anlamak, onlara zaman tanımak ve onları zorlamamak önemlidir.
İçe kapanıklık, çocukların hayatlarında önemli bir rol oynayabilir. Bu nedenle, çocukların içe kapanıklıkla başa çıkmalarına yardımcı olmak için birçok farklı yöntem vardır. Örneğin, çocukların kendilerine güvenmelerini sağlamak, onları anlamak, onlara zaman tanımak ve onları zorlamamak önemlidir. Ayrıca, çocukların sosyal becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak için, onları sosyal ortamlara dahil etmek, onlara fırsatlar sunmak ve onları desteklemek de önemlidir.
Uzman Klinik Psikolog Hatice Börek, '' İçe kapanıklıkla başa çıkmak için bir diğer yöntem de, çocukların kendilerini ifade etmelerine yardımcı olmaktır. Bu, çocukların duygularını ifade etmelerine, düşüncelerini paylaşmalarına ve kendilerini ifade etmelerine yardımcı olmak anlamına gelir . Bu, çocukların kendilerine güvenmelerine ve kendilerini ifade etmelerine yardımcı olabilir.'' dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Halk Arasında 'Fil Hastalığı' Olarak Biliniyor'! Tedavi Edilmezse Kolda Ve Bacakta Ciddi Sorunlara Yol Açabilir: Lenfödem...
"Alzheimer" ve "Parkinson" tedavisinde umut veren gelişme
Aciller Doldu! Üst Solunum Yolu Enfeksiyonları Pik Yaptı! Covid-19, Influenza Vakaları Patladı, Uzmanlar Uyardı
Rahim ağzı kanserinin yüzde 99'una HPV enfeksiyonu neden oluyor
A'dan Z'ye Diyabet: Diyabet Nedir, Neden Olur? Tip 1 ve Tip II Diyabet Belirtileri! Beslenme Tedavisinde Nelere Dikkat Edilmelidir?