Hurmanın çekirdeklerini çöpe atan pişman oluyor!
Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezi olan hurmayı herkes severek tüketiyor. Hurma yalnızca lezzetiyle değil besin değeriyle de ön plana çıkıyor. Hurma yemenin vücuda pek çok faydası bulunuyor. Bağışıklığı güçlendirerek hastalıklara karşı vücudun direncini artıran hurmanın çekirdekleri bile şifa deposu.
Ramazan ayının vazgeçilmezi olan hurmanın çeşidine bağlı olarak boyutu ve rengi değişse de faydası asla değişmiyor.
Hurma yüksek besin değeri ile vücut için oldukça faydalı. Ancak hurmayı yedikten sonra çekirdeğini çöe atıyorsanız büyük bir hata yapıyorsunuz. Çünkü hurma çekirdekleri yüksek oradan lif içeriyor. Yani hurmanın çekirdekleri de vücut için çok faydalı.
Hurma kurutulmuş olduğu için kalori değeri çoğu meyveden daha yüksek. Hurmanın içerisindeki kalorilerin çoğu karbonhidratlardan gelir. Hurma çok önemli bir vitamin, mineral ve lif kaynağıdır. 100 gram hurmada 2,5 gr protein, 656 mg potasyum, 75 gr karbonhidrat, 43 mg magnezyum bulunur.
SİNDİRİM SİSTEMİNİN DOSTU
Vücut sağlığınız için lifli gıdaları tüketmeniz gerekir. Hurma içerisinde ciddi oranda lif barındırır.
Lifli olduğu için sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Bağırsak hareketlerini düzenler ve kabızlık sorununu ortadan kaldırır.
Yapılan bir çalışmada, 21 gün boyunca her gün hurma tüketen 21 kişi, dışkı sıklığında iyileşmeler yaşamış ve hurma yemedikleri zamana kıyasla bağırsak hareketlerinde önemli bir artış olmuştur. Hurma ayrıca kan şekerini dengede tutarak açlık ve tatlı krizlerini de engeller.
HURMA GÜÇLÜ BİR ANTİOKSİDAN KAYNAĞI
Hurma antioksidan açısından da çok zengin bir besindir. Yapılan çalışmalarda, incir ve kuru erik gibi benzer meyve türleriyle karşılaştırıldığında, hurmanın en yüksek antioksidan içeriğine sahip olduğu kanıtlanmıştır.
Hurmada bulunan antioksidan cilt hücrelerini yeniler. Alzheimer ve bazı kanser türleri riskini azaltır. Diyabete iyi gelir.
HURMANIN VÜCUDA SAYISIZ FAYDASI
İçerdiği zengin besin ve vitaminler itibariyle hurma birçok açıdan sağlık için faydalıdır. Hurma gerek çeşitli hastalıkların tedavisi için gerekse zayıflamak ve mevcut kiloyu korumak için büyük yarar sağlar.
Hurma vücudu temizler.
Kalp sağlığını koruma görevi üstlenir.
Hurma hafızayı güçlendirir.
Hurma cilt sağlığını korur.
Hurma yemek kansere yakalanma riskini azaltır.
Hurma şekeri dengeler ve diyabet hastaları için faydalıdır.
Kemik sağlığını korumak için iyi gelir.
Hurma gözleri kuvvetlendirir
Ruh sağlığını korur
Sindirim sistemini düzenleme konusunda çok etkilidir.
Hurma tokluk hissi verir.
Hurma çok yemek yemenizin önüne geçer ve kilo verdirir.
GÜNDE KAÇ TANE HURMA YENMELİ
Hurma inanılmaz çok yönlü ve lezzetli bir atıştırmalıktır. Kalorisi yüksek bir besin olan hurma tatlı ihtiyacınızı gidermek konusunda harikadır.
Ancak hurmayı gün içinde ya da iftarda ölçülü olarak tüketmek gerekir. Hurmanın faydalarından yararlanmak için, günde 3 adet tüketmek yeterlidir. Ramazan ayında eğer oruç tutuyorsanız sahurda 1 adet iftarda 1 adet şeklinde hurmayı tüketebilirsiniz. Ancak yüksek oranda şeker içerdiği için, diyabet hastalarının hurma miktarını uzmana danışarak belirlemesi gerekir.
Hurma belirtilen ölçüler dışında tüketilirse bazı sorunların ortaya çıkmasına sebep olur. Hurmanın fazla tüketilmesi, başta şişkinlik ve hazımsızlık olmak üzere farklı mide problemlerine yol açar. Sindirimi uzun süren hurma, kendinizi uzun süre tok ve rahatsız hissetmenize de neden olabilir.
HURMA ÇEKİRDEĞİNİ SAKIN ÇÖPE ATMAYIN
Hurmanın kendisi kadar çekirdeği de vücut için çok faydalı. Hurma çekirdeği karaciğer ve böbrekleri koruyor, vücuttan toksinleri atıyor. Ayrıca böbrek taşının düşmesine yardımcı oluyor ve safra taşı tedavisinde de kullanılıyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Bağışıklık sistemini güçlendirmenin en temel yolu! Uzman uyardı
Fazla tüketimi yarardan çok zarara neden oluyor! Uzman uyardı
Günde 7 bin adım atmak beyninizi nasıl değiştiriyor?
Yapay zekadan hayat kurtaran adım! İnme zamanını önceden hesaplıyor
BU KAHVALTI ZEKAYI AÇIYOR! Canan Karatay 'Süper besin' diyerek önerdi! 5 dakikada hazır!