Horlamayı önlemenin yolları!
Horlama, bir tür uyku rahatsızlığı... Uyku sırasında alınan nefes, boğazın arka tarafında bulunan yumuşak dokuda titreşim meydana getirir, bu da horlama olarak bilinen rahatsız edici sesin çıkmasına yol açar. Peki Horlamayı önlemenin yılları neler? İşte ipuçları…
Haberin Devamı
/

İnsanların çoğu, sırt üstü uyuduklarında horlar. Bu nedenle, eğer horlamayı derhal durdurmak istiyorsanız, sırt üstü değil de, yan yatarak uyumayı tercih edin. Horlamayı önlemenin kolay yollarından biri budur.
/

Yatak odanızda hava akımının olmasına önem gösterin. Çünkü, uyuduğunuz oda sıcak ve kuru ise, burun tıkanacak ve horlamaya neden olacaktır. Pencereyi yarım açmak, kışın kalorifer üstüne bir tas su bırakmak odayı nemlendirecek ve horlamanın önüne geçecektir.
Haberin Devamı
/

Sigaranın horlamayı arttırdığını hepimiz artık biliyoruz. Sigarayı bırakmak, horlamanın önüne geçecektir.
/

Aşırı kilolu kişiler, diyet veya düzenli eksersiz yardımıyla kilolarından kurtulmak için ellerinden geleni yapmalıdırlar. Bu, kesinlikle horlamanın hafiflemesine yardımcı olacaktır.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

2. Piyasada bulunabilen burun şeritleri, horlama için gerçekten işe yarar. Bir burun şeridi, kolayca nefes almanızı sağlayan ve horlamayı azaltan bir banttır. Şeridi burnunuza yapıştırdığınızda, burnunuzun kenarları hafifçe dışa doğru gerilir, böylece burun tıkanıklığınız azalır. Yatmadan önce burnunuzu temizlemek, burun klipsi veya burun askısı kullanmak da aynı şekilde horlamayı hafifletir.
/

3. Alkol tüketiminden kaçınmak ve uyku hapı kullanmaktan vazgeçmek, horlama alışkanlığınızdan kurtulmanıza yardımcı olabilir. Alkol, aşırı boğaz kuruluğuna yol açarak, boğaz kaslarında titreşim meydana gelmesinden sorumludur. Keza, sigara kullanmayı terk etmenin çok faydası vardır.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

4. Çene bandı kullanmak, horlamayı önlemenin en iyi yoludur. Uyurken ağızdan nefes almak, şiddetli horlamaya neden olabilir. Bu yüzden U şeklinde tasarlanmış çene bantları kullanmak, uyurken ağzı kapalı tutarak nefesin düzenli alınmasını sağlar.
/

Horlamaya yol açan rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan ilaçlar, horlamayı etkin bir şekilde azaltabilirler. Doktorunuza danıştıktan sonra burun damlası da kullanabilirsiniz.
Haberin Devamı
Haberin Devamı