Her derde deva besin! Kabuğunu kırdıktan sonra...
Daha çok farklı tatlar arayanların tercih edebileceği bir besin olan kakule oldukça merak edilen bir baharattır.
Haberin Devamı
/

Kahve severlerin de kahvelerine aroma katmak için kullandığı kakule, farklı bir kokuya ve lezzete sahiptir. Son dönemin dikkat çeken besini özellikle zayıflamaya çalışanların da ilgi odağı oldu.
/

İşte Diyetisyen Sedef Olcay'dan kakulenin bilinmeyenleri ve zayıflamaya yardımcı özel kraliçe çayı tarifi...
Haberin Devamı
/

Kakulenin yağ yakımını hızlandırdığını söyleyen Olcay, "Yapılan çalışmalar gösteriyor ki düzenli melatonin alımı vücuttaki kalorileri depolamak yerine onların yakımına yardımcı olan kahverengi yağ hücrelerini uyarıyor.
/

Bu hücreler inceltici yağ olarak biliniyor.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Özellikle içindeki uçucu yağlarla uyku problemi yaşayanlara yardımcı oluyor.
/

Karanlıkta uyuyanlarda salgılanan melatonin hormonuna destek olan kakule, iştah, tokluk, kalori alımı ve yağ depolarını düzenleyen metabolik hormonların salınımını kontrol ediyor.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Özellikle karın bölgesindeki yağ birikiminin azalmasında büyük etken oluyor.
/

Kakule sindirim başta olmak üzere, kanser, kalp hastalıkları, solunum sıkıntısı, ağız kokusu, yüksek kolesterol, kan şekeri dengesi gibi birçok rahatsızlıkta da kullanılıyor.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Asya ülkelerinde yetişen kakule, zencefiller familyasındandır.
/

Şifalı özelliğinin yanında, çay, kahve, yemeklerde ve tatlılarda aroma katması için de tercih edilir" açıklamalarında bulundu.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Kraliçe çayı tarifiYağ yakımını hızlandıran özel kraliçe çayı tarifini veren Diyetisyen Sedef Olcay, çayın püf noktalarını şöyle anlattı: "2,5 su bardağı kaynamış su içerisine önceden çekirdeklerini çıkartıp toz haline getirdiğimiz kakuleden 1 çorba kaşığı ilave edelim.
/

Ardından karışıma 1 çorba kaşığı rendelenmiş taze zencefil, 1 adet kabuk tarçın ve 4-5 adet karabiber tanesi ekleyelim. Hazırlamış olduğumuz bu karışımı 5 dk daha kaynatmaya devam ettikten sonra ocaktan alalım ve 15 dk demlenmeye bırakalım. Dilerseniz tokluk hissini arttırması bakımından hazırladığımız bu çayın içerine 1 su bardağı yağsız süt ilave ederek tüketebilirsiniz."
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Kimler kakule kullanamaz?Özellikle safra taşı problemi olan, kalp rahatsızlığı veya pıhtılaşma problemi olan, kanın pıhtılaşmasını önleyen ilaçları alan bireylerin kakule kullanımında dikkatli olmaları gerektiğinin altını çizen Olcay, "Ayrıca kakule kolesterolü kendi başına önemli ölçüde azaltabildiğinden kolesterol düşürmek için ilaç kullanan bireylerde olumsuz etki yaratıyor.
/

Aynı durum tansiyon ilacı kullanan bireyler için de geçerlidir. Gebelik ve emziklilik durumunda kullanımı için ise doktora danışmadan kullanılmaması gerekiyor" diye uyarılarda bulundu.