Hamilelik Belirtileri Nelerdir, Ne Zaman Başlar? Hamile Olup Olmadığınızı Nasıl Anlarsınız?
Hamilelik bir kadının sahip olduğunda kullanılan bir terimdir fetüsü, anne karnında çoğu zaman onun içinde büyüyor. İnsanlarda gebelik, son adet döneminden çocuğun doğumuna kadar yaklaşık 40 hafta veya 9 aydan biraz fazla sürer.
Hamilelik Belirtileri Nelerdir?
Hamile olabileceğinizi gösteren çeşitli işaretler vardır. Bu erken gebelik belirtileri kadından kadına ve hamilelikten hamileliğe farklılık gösterir. Hamileyseniz, bu belirtilerden birini veya birkaçını fark edebilirsiniz. Merak etmeyin, hepsine aynı anda sahip olma olasılığınız düşüktür. Aynı şekilde, hiç görmüyorsanız endişelenmeyin. Bu gebelik belirtilerinin hiçbiri ortaya çıkmadan hamile kalmak oldukça olasıdır.
- Adet döngüsünün bitmesi,
- Göğüslerinizdeki değişiklikler
- Yorgun
- Mide bulantısı / sabah bulantısı
- Hamileliğin hiperemezisi
- Daha sık idrara çıkma
- Ruh hali
- Tat bozuklukları (istek) ve kokulara karşı hassasiyet
- Kramplar belirtilerdendir.
Eğer bir varsa düzenli adet döngüsü, bir dönem eksik genellikle ilk fiziksel işaretidir. Hamile olsanız bile ve döllenmiş yumurta rahminize implante edilirken, adet tarihiniz civarında biraz kanayabileceğinizi veya bazı kan izleri görebileceğinizi unutmayın. Döngüleriniz düzensizse, adet görmediğinizi fark etmeden önce başka hamilelik belirtileri görebilirsiniz.
Hamilelik Belirtileri Ne Zaman Başlar?
Hamileliğin başlangıcında belirtiler (mide bulantısı, yorgunluk, göğüs ağrısı, daha ince koku alma duyusu) tüm hamile kadınlar için mutlaka ortak değildir. Gelen erken gebelik, mide bulantısı, yorgunluk, göğüs ağrısı ve mide ağrıları gebe kadınlarda sık görülür. Ancak tüm kadınlar ve tüm gebelikler farklıdır. Gerçekten de, hamilelik semptomları herkes için aynı olmak zorunda değildir. Bazı hamile kadınlar hemen hemen hiçbir şey yaşamazlar, bir veya iki belirti, artık yoktur. Anormal değil. Diğer hamile anneler, aksine, hamileliğin tüm semptomlarını açıklar.
Bu işaretler ne zaman ortaya çıkıyor? Kadından kadına büyük ölçüde değişir, ancak genel olarak hamileliğin bir ila bir buçuk ayı arasında, bazen gelecekteki bazı annelerde daha erken ortaya çıkar.
Hamile Olup Olmadığınızı Nasıl Anlarsınız?
Hamilelik sırasında kilo artışı bir artış eğilimi gösterir, ancak kilo alımı hamileliğin üç aylık dönemine bağlı olarak aynı değildir. İlk üç aylık dönemde kilo alımı düşüktür. Bazı kadınlar mide bulantısı veya kusma yaşadıklarında erken kilo verebilirler. İkinci trimesterde kilo alımı hızlanır. Aşerme veya ani istek (bazen iğrenme) dönemidir. Aşırı kilo alımını önlemek için, en iyisi öğünleri bölmek (dört veya beş küçük öğün) ve şekerli yiyeceklerin kötüye kullanılmasından kaçınmaktır. Altıncı aya kadar hamile bir kadının en az 6 kilo almış olması gerekirdi.
Hamilelik testi, HCG veya beta-HCG olarak da adlandırılan koryonik gonadotropin hormonunu ölçer. Bu hormon, embriyo rahim duvarına yerleştirilir yerleştirilmez, gelecekteki plasentanın hücreleri tarafından salgılanır. Döllenmeden yaklaşık 8 gün sonra ve hamilelik boyunca saptanabilir.
Hamilelikte Beslenme Nedir?
Hamilelik sırasında kadınlar, besin ve enerji gereksinimlerini artıran büyük fiziksel değişikliklerden geçer. Hamile kadın iyi beslenerek sağlığını iyileştirmenin yanı sıra bebeğin büyümesine ve gelişmesine ve ayrıca hamileliğinin iyi ilerlemesine katkıda bulunur.
- Enerji azalmasını önlemek için düzenli olarak yiyin (günde 3 öğün ve gerekirse ara öğünler).
- Bol sebze ve meyve ve tam tahıl ekleyerek diyetinizi değiştirin.
- Kirlenme riskini önlemek için et, kümes hayvanları ve balıkları iyice pişirin .
- Süt ürünleri, soya içecekleri ve konserve balıklar gibi kemikler ve dişler oluşturmak için gerekli olan kalsiyum yönünden zengin yiyecekleri düzenli olarak tüketin. D vitamini içeren yiyecekler kalsiyumun emilmesine yardımcı olur; bunlar süt, zenginleştirilmiş soya içecekleri ve yağlı balıklardır.
- Kırmızı et, kümes hayvanları, baklagiller ve fındık gibi bebeğin ve plasentanın büyümesi için gerekli olan demir yönünden zengin yiyecekleri düzenli olarak tüketin.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Vitamini Bol, Faydası Saymakla Bitmiyor Ama Bu Gruptaysanız Dikkatli Tüketin
Araştırma: Antibiyotik ve antiviral ilaçlar demans riskini azaltabilir
Uzman İsimden Domuz Gribi Uyarısı: Ocak Ayı İle Birlikte Pik Yapıyor
Halk Arasında 'Fil Hastalığı' Olarak Biliniyor'! Tedavi Edilmezse Kolda Ve Bacakta Ciddi Sorunlara Yol Açabilir: Lenfödem...
"Alzheimer" ve "Parkinson" tedavisinde umut veren gelişme