Güneş Yanığı Acısı Kaç Günde, Nasıl Geçer? Güneş Yanığına Ne İyi Gelir?
Özellikle yaz mevsiminde tatilde güneşlenirken güneş yanığı ortaya çıkabilmektedir. Güneş kremi sürmeden güneşlenildiği durumlarda güneş yanığı ortaya çıkar ve bu kişiyi oldukça rahatsız eder. Güneş yanığı problemi ile birçok kişi çeşitli tedavi yöntemlerine başvurmaktadırlar. Güneş yanığı doğal yollardan tedavi edilebilen bir durumdur. Bu doğal tedavi yöntemleri kanıtlanmış ve iyileşme sonuçları alınmış olan yöntemlerdir. Dolayısıyla güneş yanığı için cilt sağlığına etki edilen bu yöntemler herkes tarafından da öneriliyor.
İnsan cildi güneş ışınlarına karşı oldukça hassastır. Dolayısıyla güneş yanıklarını geçirmek için doğal tedavi seçenekleri geliştirilmiştir. Güneş yanığı olan bölge iltihaplanabilir. Özellikle cilt rengi daha açık olan kişiler güneş yanığına daha fazla maruz kalmaktadır.
Güneş Yanığı Acısı Kaç Günde Geçer?
Güneş yanığı acısı cildin yanık durumuna göre değişkenlik gösterir. Dolayısıyla geçiş süreci de ciltten cilde göre değişebilir. Genellikle güneş yanığı acısı 3 ila 5 gün içerisinde azalarak bitmektedir. Kimi durumlarda bu durum 1 haftaya da sarkabilmektedir. Uygulanan doğal tedavi seçenekleri ile birlikte güneş yanığı bu süreden daha az sürede de geçebilir.
Güneş Yanığı Nasıl Geçer?
1) Çay
Çay ile birlikte güneş yanığını geçirmek mümkündür. Çay güneş yanığı tedavisinde en çok kullanılan doğal tedavi seçenekleri arasındadır. Güneş yanığı için mucizevi bir bitkisel çözüm olan çay özellikle göz bölgesinde yer alan yanıklara doğrudan etki eder. İki tane poşet çayı soğuttuktan sonra gözlerinize koyabilirsiniz. Bu yöntem göz bölgesi yanıklarını geçirecektir. Ayrıca banyo esnasında da suyunuzu bir tutam çay ilave ederek yine güneş yanıklarından kısa süre içerisinde kurtulabilirsiniz.
2) Lavanta Yağı
Lavanta bitkisi de yine güneş yanığı için oldukça iyi bir tedavi seçeneğidir. Aynı zamanda nemlendirici özelliği olduğundan dolayı güneş yanığı tedavisinde kullanılmaktadır. Lavanta yağı sürekli olarak tercih edilmektedir. Bundan dolayı güneş yanığı tedavisinde birincil olarak tercih edebileceğiniz bir bitkisel tedavi yöntemidir.
3) Salatalık
Salatalık da en çok su içeren besinlerden bir tanesidir. Salatalığın aynı zamanda nemlendirici özelliği de vardır. Bundan dolayı cilt yapısına oldukça iyi gelmektedir. Cildi canlandırır ve bütünü ile temizler. Salatalık aynı zamanda cildi onarmaktadır. Güneş yanığı tedavisinde de en çok kullanılan tedavi seçenekleri arasında salatalık gelmektedir. Salatalığı yanık bölgeye sürdükten sonra etkilidir.
4) Yulaf Ezmesi
Güneş yanığı için kullanılan ve en çok tercih edilen doğal yöntem yulaf ezmesidir. Cildin oldukça serinlemesini sağlayan yulaf ezmesi aynı zamanda güneş yanığından doğan acı hissiyatının da azalmasını sağlar.
Güneş Yanığına Ne İyi Gelir?
1) Elma Sirkesi
Elma sirkesi bitkisel tedavi denilince akla ilk gelen doğal yöntemlerden bir tanesidir. Cildin bütün pH dengesini dengeledikten sonra elma sirkesi önemli ölçüde güneş yanığı faktörlerini ortadan kaldırır. Elma sirkesi mucizevi olan doğal yöntemler arasındadır.
2) Aloe Vera
Cilt için en çok tercih edilen bir diğer yöntem ise aloe vera jelidir. Aloe vera jeli cilt tedavilerinde de uygulanmaktadır. Aloe vera jeli her türlü güneş yanığına iyi gelmektedir. Aynı zamanda oldukça etkili olan aloe vera jeli yanık bölgesini anında onarır. Böylece yanık bölgesinde ki acı hissiyatını da azaltmaktadır.
3) Buz
Buz tedavisi de yine güneş yanıkları için kullanılmaktadır. Buz tedavisi anında tercih edilmektedir. Dolayısıyla buz tedavisini güneş yanığından 10 gün sonra yapmanız uygun olacaktır.
4) Yoğurt
Yoğurtta aynı zamanda güneş yanığı tedavisinde uygulanmaktadır. Yoğurt güneş yanığı acısında da kullanılıyor. Yoğurt cildi bütünü ile besler ve hızlı bir şekilde onarır.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Ağrı, Yutkunma Zorluğu Ve Öksürükle Kendini Gösteriyor! Kış geldi, tehlike arttı... Bu Hastalığa Dikkat!
Kolon kanserinin ilk kritik sinyallerinden! Uzman isim en sık görülen belirtiyi açıkladı
Belirtileri Görmezden Gelmeyin! Kadınlarda Şiddetli Karın Ağrısına Dikkat! "Tedavi Gecikirse Sonuçları Ağır Olabilir"
Yüksek Sesle Müzik Dinleyenler Dikkat! İşitme Kaybına Yol Açıyor
Yeni Yıla Sağlıklı Alışkanlıklarla Girin! 4 Adımda Hedeflerinize Ulaşın