hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Günde 1 tane yumurta yerseniz ne olur? Sonuçlar çok şaşırtacak

    Günde 1 tane yumurta yerseniz ne olur Sonuçlar çok şaşırtacak
    expand

    Protein deposu, en sağlıklı besin olarak adlandırılan yumurtaher öğün yenilebilir olmasıyla ön plana çıkıyor. Tek başına olduğu gibi neredeyse her tarife girebilen yumurtalar vücut için çok sağlıklı. Ancak, çok fazla yumurta yemek ne kadar iyi? Onları her gün yemek sağlık için kötü mü? Bazen vücudunuza bir besini çok fazla yüklerseniz, aniden kötü bir şeye dönüşebilir. Peki, her gün yumurta yerseniz ne olur?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yumurtanın sağlık için olan faydaları saymakla bitmiyor. Süper gıda olarak nitelendirilen besinlerden biri olan yumurta, proteinler, vitaminler ve mineraller de dahil olmak üzere besinler açısından son derece zengindir. Peki, her gün yumurtayerseniz ne olur? İşte cevabı...

    HER GÜN YUMURTA YERSENİZ NE OLUR?

    KİLO VERMEYE YARDIMCI OLUR

    Yumurtanın protein oranı yüksek ve karbonhidrat oranı düşük olduğu için uzun süre tok kalmanızı sağlar. Yumurta aynı zamanda metabolizmayı hızlandırarak sağlıklı kalori miktarını sağlar. Tüm bu özellikleri kilo vermeyi kolaylaştırır.

    CİLDİ GENÇLEŞTİRİR

    Diyetinize bol miktarda yumurta ekleyerek yaşlanmanın etkilerini tersine çevirebilirsiniz. Amino asitler hücrelerimizi yeniler ve bize en çok hayal ettiğimiz gençlik ışıltısını verir.

    DAHA GÜÇLÜ KASLAR VE KEMİKLER 
    Annemizin çocukken yemeğimizi yerken her zaman söylediği gibi, protein, bizi büyük ve güçlü yapan yapısal ve işlevsel hücreler ve dokular üreterek vücudumuzda büyük bir rol oynar. Neyse ki, yumurtaların her biri yaklaşık altı gram protein içerir, bu da kas kütlemizi güçlendirebilir ve kemiklerimizin genel sağlığını iyileştirebilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANEMİ RİSKİNİ AZALTIR

    Folik asit açısından zengin olan yumurta vücuttaki kırmızı kan üretimini artırabilir. Bu durum da genel olarak anemi riskini azaltır.

    UZUN SÜRE TOK TUTAR

    Kalorileri azaltmaya çalışmak, her zaman açmışsınız gibi görünebilir, bu da daha sağlıklı beslenmenize bağlı kalmanızı zorlaştırır. Bununla birlikte, öğünlerinizin çoğuna yumurta koyduğunuzda, protein ve yağın harika kombinasyonu, daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olacaktır. Bu, artık atıştırmalıklara ulaşmanıza gerek olmadığı anlamına gelir ve hedeflerinize ulaşabilirsiniz.

    İYİ KOLESTEROLÜ DESTEKLER 
    Tüm kolesterolün kötü olduğunu düşünebilirsiniz, ancak bu doğru değil. LDL seviyenizi artıran ve kalp hastalığına ve diğer sorunlara katkıda bulunan kolesterolünüz olsa da “iyi” kolesterol olarak bilinen HDL de vardır. Bu, fazla kötü kolesterolü karaciğere geçirerek yok edecek ve böylece parçalanıp uzaklaştırılabilecektir. Neyse ki, yumurtalar iyi kolesterolle doludur ve bu konuda yardımcı olabilir.

    GÖZLERİ GÜÇLENDİRİR

    Birçoğu havuçların karanlıkta görmenize yardımcı olacağına inanırken, yumurtalar görme yeteneğinizi iyileştirmeye yardımcı olacak gerçek besin olabilir. Sarısı, yaşlı insanlarda görme kaybının önde gelen nedeni olan makula dejenerasyonunu önleyen lutein adı verilen bir karotenoid ile doludur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BEYNİN DAHA İYİ ÇALIŞMASINI SAĞLAR

    Yumurtalar sadece D vitamini eksikliği geliştirmenizi engellemekle kalmaz, aynı zamanda beyin fonksiyonunuzu iyileştirmeye de yardımcı olur. Hafızanız, kolin adı verilen başka bir önemli besin maddesinden sentezlenen asetilkolin adı verilen bir nörotransmitter tarafından kontrol edilir. Neyse ki yumurtalar, beyindeki hücre zarlarını oluşturmaktan ve hazırlamaktan sorumlu olan ve daha net düşünmenize yardımcı olacak kolinle doludur.

    D VİTAMİNİ DEPOSU 
    Yumurtanın en güzel yanlarından biri de D vitamini ile yüklü olmasıdır. Bu vitamin, bağışıklık sistemini düzenlemesi ve vücudumuza serotonin ve dopamin gibi iyi hissettiren hormonlar sağlamasıyla bilinir. Birçok çalışma, daha yüksek D vitamini seviyelerinin daha sakin duygulara yol açtığını ve vitamin içermeyenlerin depresyon geliştirmeye daha yatkın olduğunu bile buldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow