hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Genç ve dolgun hatlara nasıl sahip olabiliriz?

    Genç ve dolgun hatlara nasıl sahip olabiliriz
    expand

    Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, estetik ve cerrahi uygulamalarda sıklıkla tercih edilen yağ enjeksiyonu uygulamaları hakkında merak edilenleri sizler için anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yağ enjeksiyonu, vücuttan alınan yağın, ince çizgileri doldurarak, cildi gençleştirerek ve istenilen bölgelerde doğal bir dolgunluk sağlar.

    Uzman cerrahlar tarafından gerçekleştirilen bu minimal invaziv prosedür, ameliyatsız bir şekilde yüz, göğüs, kalça veya diğer bölgelerdeki konturları düzeltebilir ve şekillendirebilir. En önemlisi, vücudun kendi yağı kullanıldığından doğal bir görünüm elde edilirken, kalıcı sonuçlar da mümkün olmaktadır. Cildinizi sıkılaştırabilir, ince çizgileri ve kırışıklıkları azaltabilir ve cilde gençlik kazandırabilirsiniz.

    Hızlı iyileşme süreci ve minimal komplikasyonlarıyla yağ enjeksiyonu, estetik rahatsızlıklarınızı gidermek isteyenler için güvenli bir seçenek olarak öne çıkmaktadır. Doğal güzelliğinizi ön plana çıkarmak ve gençlik enerjisini geri kazanmak için yağ enjeksiyonunu tercih ederek, kendinize olan güveninizi artırabilirsiniz.
    Yağ enjeksiyonu, genellikle estetik amaçlar için kullanılan bir medikal uygulamadır. Yağ enjeksiyonu, vücutta yağ transferi yaparak belirli bölgelerin şeklini düzeltmek veya dolgunlaştırmak amacıyla tercih edilebilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yüz dolgunlaştırma: Yağ enjeksiyonu, yüzde hacim kaybı yaşayan bölgeleri doldurmak ve gençlik etkisi yaratmak için kullanılabilir. Yanaklar, dudaklar ve çene gibi bölgelerdeki dolgunluğu artırmak amacıyla tercih edilebilir.

    Göğüs büyütme: Bazı kadınlar, doğal bir göğüs büyütme yöntemi olarak yağ enjeksiyonunu tercih edebilirler.

    Göğüs rekonstrüksiyonu: Mastektomi (meme ameliyatı) sonrasında göğüs rekonstrüksiyonu için kullanılabilir. Yağ enjeksiyonu, doğal bir görünüm elde etmek amacıyla kullanılır.

    Popo dolgunlaştırma: Popo bölgesine daha dolgun bir görünüm kazandırmak için yağ enjeksiyonu uygulanabilir.

    Elmacık kemiklerinin belirginleştirilmesi: Elmacık kemiklerinin belirginleştirilmesi veya şekillendirilmesi amacıyla kullanılabilir.

    Skar (yara) düzeltme: Ciltteki skarları düzeltmek ve daha düzgün bir cilt yüzeyi oluşturmak için yağ enjeksiyonu uygulanabilir.

    Kalça dolgunlaştırma: Kalça bölgesine dolgunluk kazandırmak isteyen kişiler yağ enjeksiyonunu tercih edebilirler.

    Ancak, yağ enjeksiyonu uygulamaları cerrahi işlemlerdir ve herhangi bir cerrahi müdahale gibi riskleri bulunur. Uygulamadan önce detaylı bir değerlendirme yapılmalı, hastanın sağlık durumu ve beklentileri göz önünde bulundurulmalıdır. Uygulamayı gerçekleştirecek olan sağlık profesyoneli deneyimli olmalı ve hijyenik koşullara dikkat edilmelidir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yağ enjeksiyonu çeşitli faydalar sağlayabilir

    Doğal sonuçlar: Vücuttan alınan yağın aynı kişinin vücuduna geri enjekte edilmesiyle yapılan bu işlem, doğal ve uyumlu sonuçlar sağlar. Vücut kendi yağını kabul etme eğiliminde olduğu için doku reddi riski daha düşüktür.

    Kalıcı sonuçlar: Yağ enjeksiyonu ile elde edilen sonuçlar genellikle kalıcıdır. Çünkü vücuttaki yağ hücreleri yaşama tutunurlar ve transfer edildikleri bölgede yeni kan damarları oluşturarak beslenirler.

    Daha iyi cilt kalitesi: Yağ enjeksiyonu, cilde hacim kazandırarak kırışıklıkları ve cilt deformitelerini azaltabilir. Ayrıca ciltteki elastikiyeti artırarak daha genç ve canlı bir görünüm sağlayabilir.

    Minimal cerrahi: Yağ enjeksiyonu, genellikle cerrahi işlemlerle aynı gün veya kısa bir süre içinde yapılan bir prosedürdür. Diğer estetik cerrahi işlemlere kıyasla daha az invazivdir, yani daha az kesik ve dikiş gerektirir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vücut konturunu iyileştirme: Yağ enjeksiyonu, vücut konturunu düzeltmek, şekillendirmek veya belirli bölgelerdeki hacmi artırmak amacıyla kullanılabilir. Örneğin, popo, göğüs, yüz veya eller gibi bölgelerde kontur düzeltme ve dolgunlaştırma amacıyla uygulanabilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow