Geceleri yatağa çorapla giriyorsanız dikkat!
Ayakları üşüdüğü için çorapla yatanlardan mısınız? Yoksa çıplak ayaklarınızı battaniyenin altından çıkarıp vücut ısınızı dengelemeyi mi tercih ediyorsunuz? Gece nasıl uyumamız gerektiğine dair bir standart bulunmuyor. Kimi çoraplarıyla uyumayı tercih ederken kimileri çorapsız uyuyor. Ancak çorapla uyumak hoş olmayan bazı sonuçlara yol açabilir. Eğer geceleri çorapla uyumaya alıştıysanız, bu alışkanlığınızı yeniden gözden geçirmek isteyebilirsiniz.
Özellikle kış aylarında çorapla uyumak sizi çok daha rahat hissettirebilir. Hatta bu durum kan dolaşımını geçici olarak artırabilir. Ancak tüm gece çorabınızı çıkartmazsanız tam tersi bir etki meydana gelir ve kan akışı yavaşlar.
Komik tasarımlara sahip çoraplar, kasvetli bir günde dahi enerjinizi yükseltebilir. Fakat bu çorapların yapıldığı kumaşa dikkat edin. Polyester, suni ipek ve naylon gibi sentetik malzemeler cilt dostu değildir ve ayaklarınızın nefes almasına izin vermez. Bu nedenle gece boyunca çorapla yatarsanız ayaklar terleyebilir. Bir de kalın bir battaniyeyle uyuyorsanız bu, bakteriler için mükemmel bir üreme alanı oluşturur. Çoraplarınızı temizlemek için sert kimyasallar içeren deterjanlar kullanıyorsanız giysi dermatiti olarak bilinen tahrişler ya da egzama gelişebilir.
Uzun saatler çorap giyildiğinde özellikle bilek kısmında kaşıntılı izler oluşur. Çoraplarda kullanılan elastik bantlar çok sıkı olduğunda kan akışı yavaşlayabilir. Gece boyu çorap giydiğinizde, kan akışının yavaşlamasına paralel olarak ayağınız şişebili
Gece uyuduğunuzda vücudunuz çalışmaya devam eder. Öyle ki siz uyurken vücut ısınız birkaç kez değişim gösterir. Uzmanların belirttiği gibi serin ortamlarda çok daha rahat bir şekilde uyuruz. Bu nedenle uyku esnasında vücut sıcaklığı düşmeye başlar. Çorapla uyuduğunuzda ise bu denge bozulabilir ve uyku kaliteniz etkilenir. Yine de çorapsız uyuyamıyorsanız, pamuk gibi nefes alabilen kumaşlardan yapılmış çorapları tercih edebilirsiniz
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SESSİZ KATİL! Uzman isimden böbrek kanseri uyarısı: ‘Riski azaltmak için…’
40 yaş altı felç geçiren erkeklerin sayısı artıyor! Nedeni ise...
Kulak çınlaması ve baş dönmesi anemi habercisi olabilir!
Araştırma: Alzheimer riski en düşük meslek belli oldu!
SÜREKLİ ÜŞÜME HİSSİ NEDEN OLUR? D vitamini eksikliğinden kansızlığa tek tek açıklandı! ÜŞÜMEYE İYİ GELEN BESİNLER