Bir ara intiharın eşiğine geldiğini anlatan Manisha'ya 29 yaşında Tip 2 diyabet teşhisi konulmuştu.
Böylece PKOS olan çok sayıda kadında insülin direnci olduğunu, şekeri sindirmekte zorluk çektikleri için diyabet risklerinin daha yüksek olduğunu; ve bunu aslında metformin adlı ilacı kullansaydı önlenebileceğini öğrendi. Manisha, daha önce tedavi olmak için doktora gittiğinde önemsenmediğini, hamile kalmak istediğinde geri gelmesi gerektiğinin söylendiğini aktarıyor.
Dr. Gunter, bu hastaların kırılgan olabileceğini, tedavi olamazlarsa çaresiz hissedebileceklerini aktardı.
Nijerya'da Medlyn adındaki tıp öğrencisi ise PKOS etrafındaki utanç duvarını kırmaya çalışarak kadınları kanıtlanmış tedavilere yöneltmek için teşvik ediyor. İngiltere merkezli PKOS üzerine çalışan bir sivil toplum kuruluşu yöneticisi olan Sasha Ottey ise tıbbi tedavilerle çok sayıda kadının hamile kalabileceğini aktarıyor.
Dr. Gunter de uzman bir doktora görünmenin önemini vurguluyor. Manisha, tıbbi destek aldıktan sonra metformin kullanmaya başladı ve semptomlarında iyileşme kaydetti. Sophie uzman bir diyetisyenle çalışıyor, Vaishnavi de egzersize yoğunlaşıyor; ikisi de doktorlarla birlikte yeni tedavi seçeneklerini aramaya devam ediyor.