Stephens, çoğu insan için asıl sırrın "mantıklı" içmek olduğunu söylüyor. Bu insanlar, alkol aldıktan sonra ağır içki sersemliği çeken kişilerle aynı miktarda içse bile, onlara kıyasla çok daha yavaş bir tempoda içtikleri için kanlarındaki alkol oranı hiçbir zaman yüzde 0,1’i geçmiyor.
Stephens ayrıca gençlerin daha fazla içki sersemliği çektiğini söylüyor. Son dönemde yapılan bir araştırma, fazla miktarda alkol aldıktan sonra içki sersemliği yaşama riskinin 20 yaşındaki kişilerde 60 yaşındakilere oranla yedi kat fazla olduğunu göstermişti.
Stephens bunun da içme temposuyla ilgili olduğunu söylüyor. Uzmanlar sirkeli, yumurtalı karışımın içki sersemliğine iyi geldiği yönündeki çözüm iddialarının ise sadece psikolojik etkisi olduğu kanısında.
Vücudun su kaybetmesinin rolü fazla olmadığından litrelerce su içmek de çözüm değil. Stephens, bu duruma düşmemenin en iyi yolunun “kararında içmek” olduğunu söylüyor.
Ama artık o nokta aşılmış ise “ibuprofen içeren bir ağrı kesici baş ağrısına ve enflamasyona iyi gelecek, yağlı, kızartılmış yiyecekler de glikoz seviyesinin yükselmesini sağlayacaktır” diyor.