Faydaları saymakla bitmiyor: ''Ananas Suyu Zayıflatır mı?'' Ananasın suyunun Faydaları Nelerdir? Düzenli İçerseniz Ananas Suyu Neye İyi Gelir?
Ananas suyunun, bilimsel adı Ananas comosus olan tropikal ananas meyvesinden sıkılan tatlı ve lezzetli bir meyve suyudur. Şeker açısından zengin bir meyve olsa da Ananas suyu tatlı ve ferahlatıcı tadı sebebiyle oldukça ilgi görmektedir. Fakat çoğu insan ne kadar sağlıklı besinlerle dolu olduğunun farkında değildir. Protein sindirimi için önemli bir enzim olan bromelain açısından zengindir. Ayrıca A, B ve C vitaminleri, kalsiyum, potasyum, magnezyum, sodyum, demir, karbonhidrat içeren lifli bir meyvedir.
Güney Amerika, Brezilya ve Paraguay'a özgü bir meyve olmasına rağmen son zamanlarda Orta Amerika, Karayipler ve bitkinin gelişebileceği diğer tropikal bölgelere yayılmıştır. Ülkemizde de üretimi ve tüketimi oldukça yaygındır. Ticari olarak satılan meyve suyunun pek çok çeşidinde, meyve suyunun rengini ve aromasını iyileştirmek için ek C vitamini yani askorbik asit bulunur. Tüm bu besinler, çeşitli antioksidanlar ve fenolik bileşiklerin yanı sıra, bu tropikal içeceğin birçok faydası vardır.
Ananas Suyunun Sağlık Faydaları
Düzenli olarak ananas suyu içmek yüksek tansiyon, düşük metabolizma, depresyon, anksiyete, ruh hali değişimleri, besin eksiklikleri, kabızlık ve hazımsızlık ile mücadele eden insanlar için faydalıdır.
Kan Basıncını Düşürür
Ananasın kan basıncı seviyelerini düzenlemede yardımcı olan bromelain içermektedir. Ayrıca, ananas suyunda bulunan yüksek potasyum seviyesi, onu yüksek tansiyon için mükemmel bir ilaç yapar. Potasyum, vazodilatör görevi görerek, ateroskleroz, kalp krizi ve felç riskinizi azaltarak hipertansiyonu azaltmaya yardımcı olur.
Bağışıklığı Artırır
Ananas suyunun çok güçlü bir antioksidan olan C vitamini açısından zengin olduğunu bilinmektedir. Ayrıca, bağışıklık sisteminizi harekete geçirebilir ve vücut için birincil savunma hattı olan beyaz kan hücrelerinin üretimini artırabilir.
Ruh Halini Düzenler
Araştırmalarda B6 vitamininin depresyon semptomlarını iyileştirmede yararlı olabileceği sonucuna varılmıştır. B6 Vitamini barındıran ananas suyu yüksek miktarlarda piridoksin içermektedir. Piridoksin, vücuttaki hormonları ve ruh halini düzenler. Anksiyete sorunlarının yanı sıra depresyona veya hormon dalgalanmasına eğilimli insanlara yardımcı olur.
Öksürükten Kurtarır
Soğuk algınlığı ve öksürük şikayeti olan insanlar için Ananas suyu harika bir içecektir. Hatta tuz, karabiber ve bal ile karıştırıldığında tedavi edici bir ilaç haline gelmektedir.
Doğurganlığı Artırır
Ananas suyu potasyum, C vitamini ve çeşitli B vitaminleri gibi zengin bir besin karışımına sahiptir. Bunların hepsi hem erkeklerde hem de kadınlarda artan doğurganlıkla ve üreme hormonlarında olumlu bir artışla ilişkilendirilmiştir.
Sindirime Yardımcı Olur
Ananas suyunun diyat lifi yüksek düzeyde bromelain içerdiğinden sindirim sistemine yardımcı olur. Özellikle şişkinlik ve kabızlık gibi rahatsızlıkları önlemektedir.
Büyümeye Teşvik Eder
Etkileyici C vitamini içeriğiyle ananas suyu, vücuttaki tüm dokuların, kasların, kemiklerin ve kan damarlarının oluşturulması için gerekli olan kolajen üretimini artırır.
Düzenli İçerseniz Ananas Suyu Neye İyi Gelir?
Ananas suyunun faydaları saymakla bitmez. Özellikle düzenli kullanımlarda pek çok etkisini görmeniz mümkündür. Yukarıda belirttiğimiz faydaların haricinde günde bir bardak olarak tüketilen Ananas suyu;
Vücutta iltihaplanmayı azaltır ve ödemlerin atılmasına yardımcı olur,
Ananas suyundaki bromelain, kanserli hücrelerin üretimini ve yayılmasını engeller,
Vücuttaki sıvı dengesini korur, kas kasılmasını düzenler,
Ananas suyunda bulunan C vitamini, katarakt oluşumunu önler, genel görüşü korur ve görmeyle ilgili birçok sorunu ortadan kaldırır,
Beta-karoten bakımından zengin ananas suyu astım semptomlarını hafifletmede yardımcı olur,
Ananas suyu, cildi sağlıklı ve parlak tutmasıyla bilinen beta-karoten ve C vitamini bakımından zengindir,
Ananas suyunda bulunan B vitaminleri, vücutta enzimlerin oluşturulmasından nörotransmiter işlevlerine ve kırmızı kan hücresi üretimine kadar çeşitli metabolik işlevlere sahiptir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Normal kahve mi yoksa kafeinsiz kahve mi? Kafeinsiz kahve nedir ve nasıl yapılır?
Ezber bozan araştırma: Yumurta beyin sağlığını koruyor ve kolesterolü düşürüyor
Kötü ağız kokusunun baş sebebi; Stres
Kış hastalıklarından korunmak için doğru beslenme ile bağışıklık sistemimizi güçlendirin
Akciğer kanseriyle mücadelede birincil koruma tütün ve tütün ürünlerini bırakmak