Etkili kilo verdiren protein diyeti listesi!
Doğal ve sağlıklı yollarla kilo vermenize yardımcı olacak olan popüler protein diyeti ile kısa zamanda kilolarınızla vedalaşabilirsiniz. Yüksek protein diyeti hakkında merak edilenleri anlattık. (Posta)
Haberin Devamı
YÜKSEK PROTEİN DİYETİ NEDİR?
/

Yüksek proteinli bir diyet öncelikle iyi protein kaynaklarından oluşur, ancak aynı zamanda karbonhidrat ve yağ alımıyla da desteklenir. En popüler yüksek proteinli diyetlerden bazıları, her ikisi de insanların kilo vermesine, kalp sağlığını iyileştirmesine, sindirimi optimize etmesine ve kas gelişiminin hızlandırmasına yardımcı olan Paleo Diyeti ve Atkin Diyeti'dir.Bununla birlikte, yüksek proteinli bir diyete devam edip etmemeye karar vermeden önce proteinin vücutta oynadığı rolü anlamak önemlidir. Örneğin, protein alımınızı artırarak kilo vermeye çalışıyorsanız, egzersiz seviyenizi de artırmalısınız çünkü yakılmayan proteinin fazlası vücut için iyi değildir. Proteinler, vücudumuzun gerçek yapı taşları olan amino asitlerden oluşur ve vücut tarafından sürekli sentezlenip parçalanır. Yüksek proteinli bir diyete başlayarak, aslında vücudunuza çalışabileceği fazla miktarda ham madde veriyorsunuz. Yağ olarak daha kolay depolanan karbonhidratlardan kazanılan kalorileri değiştiriyorsunuz. Kas gelişimini artırmak veya onarımı teşvik etmek isteyen insanlar için protein, bağ dokusu ve deriden, kan ve damarlara kadar her şeyin üretiminde yer aldığı için diyetin önemli bir bileşenidir.
ZAYIFLAMAK İÇİN EN İYİ PROTEİN KAYNAKLARI
/

Kilo vermek amacıyla yüksek proteinli bir diyet yapmak istiyorsanız, en iyi seçeneklerinizden bazıları soya fasulyesi, kenevir tohumu, kinoa, enginar, fasulye, mercimek, fıstık ezmesi ve badem gibi tam proteinlerdir.Soya fasulyesi: Bardak başına 68 gram protein içerirEnginar: Tane başına 4 gramFıstık Ezmesi: Bardak başına 65 gramBadem: Bardak başına 20 gramKinoa: Bardak başına 8 gram (pişmiş)Siyah Fasulye: Bardak başına 39 gramMercimek: Bardak başına 18 gram (haşlanmış)Kenevir tohumu: Bardak başına 63 gram
Haberin Devamı
KİMLER YÜKSEK PROTEİN DİYETİ YAPABİLİR?
/

Yüksek proteinli bir diyete geçmek, karbonhidrat ağırlıklı bir diyetten uzak durmak, hızlı kas inşa etmek isteyenler ve geçmişte kilo vermekle mücadele edenler için iyi bir fikirdir.KARBONHİDRAT DİYETİ YAPANLARUzun süredir karbonhidrat ağırlıklı bir diyet yapıyorsanız, vücudunuzun bazı bölgelerinde aşırı yağ birikimi olma ihtimali yüksektir. Yüksek proteinli bir diyete geçerek, egzersizle birleştirilirse kas kütlenizi artırabilir ve vücudunuzun temel karbonhidratlara ve basit şekerlere olan bağımlılığını azaltabilirsiniz. Bu, enerji seviyenizi, bağışıklık sisteminizi ve metabolik hızınızı artırabilir.
YAŞI İLERLEYENLER
/

Yaşlandıkça, vücutta daha fazla şey bozulmaya başlar, daha fazla onarım ve daha hızlı bir protein dönüşümü gerektirir. İdrar ve dışkıda her zaman bir miktar protein kaybolduğundan, sürekli yeni bir tedarik gereklidir. Yaşlandıkça, vücudun temel süreçlerine ayak uydurmak için daha fazla protein gerekir.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
KİLO VERME SORUNLARI YAŞAYANLAR
/

Geçmişte kilo alımı ve kilo kaybı ile mücadele eden biriyseniz, vücudunuz karbonhidrat alımına çok açıktır. Protein odaklı bir diyete geçerek, kilo dalgalanmaları yaşama olasılığınız azalır ve günlük olarak enerji seviyelerinizi ve kalori alımınızı daha fazla kontrol edersiniz.
KAS GELİŞTİRMEK İSTEYENLER
/

Yeni kas dokusunun oluşturulması için en iyi hammadde proteindir. Egzersiz yaparken kas dokusu hasar görür ve kaslarda mikro yırtıklar oluşturur. Herhangi bir antrenmandan sonra toparlanma için bu boşlukları dolduran yeni proteinler gerekir. Böylece kasları güçlendirir ve genişletir. Bu nedenle, birçok vücut geliştirici ve sporcu, yüksek proteinli diyetler uygularlar.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
YÜKSEK PROTEİNLİ DİYET BESİNLER
/

En iyi yüksek proteinli diyet gıdalarından bazıları yağsız et, chia tohumu, Antep fıstığı, keten tohumu, falafel, avokado, yumurta ve kara fasulye ve pisi balığıdır.Chia tohumu: Bardak başına 34 gram proteinAntep fıstığı: Fincan başına 25 gramFalafel: 100 gramda 13 gram proteinAvokado: Tane başına 4 gramYumurta: Tane başına 6 gram (büyük)Hindi: Göğüs 26 gram (derisiz, kavrulmuş)Keten tohumu: Fincan başına 31 gram
DOKTORUNUZA DANIŞMAYI UNUTMAYIN
/

Beklenmedik yan etkileri olabilecek yüksek proteinli bir diyete başlamadan önce doktorunuzla özel protein ihtiyaçlarınız, harcamalarınız ve besin dengesi hakkında konuşmayı ihmal etmeyin.