Erken doğum belirtileri nelerdir? Dikkat edilmesi gerekenler
Erken doğum, bebeğin tahmini bitiş tarihinden üç haftadan daha önce gerçekleşen bir doğumdur. Erken doğum "Preterm" belirtileri içinde belde olan sırt ağrısı en belirgin olanıdır. Doğum belirtileri konusunda uzmanlardan önemli açıklamalar haber içeriğinde
Erken doğan bebekler, özellikle de çok erken doğanlar, genellikle karmaşık tıbbi problemlere sahiptir. aşka bir deyişle, erken doğum, gebeliğin 37. haftasından önce meydana gelen doğumdur. Genellikle, prematüritenin komplikasyonları değişkenlik gösterir. Ancak bebeğiniz ne kadar erken doğarsa, komplikasyon riski de o kadar yüksek olur.
Erken doğum belirtileri
- Genellikle belinizde olan sırt ağrısı. Bu sabit olabilir ya da gelip gidebilir, ancak pozisyonları değiştirseniz veya rahatlık için başka bir şey yapsanız bile kolay olmayacaktır.
- Kasılmalar daha sık olması, her 10 dakikada bir gerçekleşmesi.
- Karnınızın alt kısmında kramp veya adet benzeri kramplar. Bunlar ishal ile birlikte gelebilecek gaz ağrıları gibi hissedebilir.
- Vajina bölgesinden sıvı sızması
- Bulantı, kusma veya ishalgibi nezle benzeri semptomlar. Hafif vakalarda bile doktorunuzu arayın. 8 saatten fazla sıvıya tahammül edemiyorsanız doktorunuzu görmelisiniz.
- Vajina bölgesinde artan basınç
- Artan vajinal akıntı
- Vajinal kanama (hafif kanama dahil)
Erken doğum risk faktörleri nelerdir?
Erken doğuma neyin sebep olduğunu kesin olarak kimse bilmiyor. Ancak sizi erken çalışmaya başlamaları için diğer kadınlardan daha fazla muhtemel yapan şeyler var. Bunlara risk faktörü denir. Erken doğum için pek çok risk faktörü vardır, ancak bu üç kişi erken doğum yaptırma olasılığınızı artırır:
- Geçmişte erken bir doğum yapmışsın .
- Katları olan hamile (ikizler, üçüzler veya daha fazlası) .
- Rahim veya rahim ağzınızla ilgili problemleriniz var veya geçmişte problemleriniz vardı.
Diğer risk faktörleri sigara içmeyi ve doğum öncesi bakım görmemeyi içerir. Tüm risk faktörleri hakkında bilgi edinin ve erken doğum riskini azaltmanıza yardımcı olmak için neler yapabileceğinizi öğrenmek için doktorunuzla görüşün.
Erken doğum ile ilgili içerikler
Hamile kadının beli ağrıyorsa...
Hamilelikte altın kurallar neler?