E nabız giriş nasıl yapılır? e-devlet şifresi ile e-nabız aşı sorgulama başladı!
E nabız giriş işlemleri aşı sorgulama ve koronavirüs test sonucu öğrenme gibi işlemleri gerçekleştirmek isteyen kişiler tarafından sıklıkla yapılıyor. İki farklı yöntem ile giriş yapılabilen uygulama sayesinde önemli işlemler gerçekleştirilebiliyor. Peki, e nabız giriş nasıl yapılır?
Sağlık Bakanlığı’nın e nabız uygulamasının önemi koronavirüs sürecinde bir kez daha ortaya çıkmıştı. Randevu alma, koronavirüs test sonucu öğrenme ve aşı sorgulama gibi birçok farklı işlemin gerçekleştirilebildiği uygulama hem sonuçlara daha hızlı ulaşılmasını sağlıyor, hem de yoğunluğun azalmasında önem taşıyor.
E NABIZ GİRİŞ NASIL YAPILIR?
e nabız uygulamasına giriş yapabilmek için ilk olarak “enabiz.gov.tr” internet adresine girmek ya da e nabız mobil uygulamasını indirmek gerekiyor.
Bunun ardından sistem kullanıcılarda kayıt oluşturulmasını talep ediyor. Sisteme giriş yapabilmek için de iki farklı seçenek bulunuyor. E-devlet kullanıcı adı ve şifresini giren kişiler e-devlet şifreleri ile kayıtlarını oluşturabildikleri gibi e-imza ile de sisteme giriş yapılabilir.
e-devlet ile giriş seçeneğine tıkladıktan sonra yönlendirilen sayfada sizden e-devlet şifreniz ve TC kimlik numaranız istenecek. Bunları sisteme girerek kolayca e nabıza giriş işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.
e nabız giriş için tıklayınız...
E NABIZ AŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?
Buraya giriş yaptıktan sonra “covid-19” seçeneğine tıklayarak aşı durumunuzu sorgulayabilirsiniz. Eğer aşı takviminde ilk sıralarda değilseniz sistem size şu açıklamayı verecek “COVID-19 pandemik aşılaması için belirlenen öncelikli grupta değilsiniz. Aşılama için Bakanlığımızın belirlediği öncelik sıralaması göz önünde bulundurularak durumunuz günlük değerlendirmelerle güncellenebilecektir. Sağlık çalışanı iseniz, çalıştığınız kuruma başvurarak bilgilerinizin güncellenmesini sağlayınız.”
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Gerçek yaşınız ‘biyolojik yaş’tır! Biyolojik yaşınızı biliyor musunuz? Prof. Dr. Osman Müftüoğlu yazdı
Yetersiz uyku demans riskini artırıyor
Normal kahve mi yoksa kafeinsiz kahve mi? Kafeinsiz kahve nedir ve nasıl yapılır?
Ezber bozan araştırma: Yumurta beyin sağlığını koruyor ve kolesterolü düşürüyor
Kötü ağız kokusunun baş sebebi; Stres