Duygusal zekanız sandığınız kadar yüksek olmayabilir
Sağlıklı ilişkiler kurmak özellikle sosyal hayatımızda kişileri motive eden bir şey. Ancak bununla kalmayıp ilişkileri sağlıklı şekilde sürdürmüş olmamız lazım. Bunun için ise duygusal zeka durumunun tespit edilmesi gerekiyor. Hem sizin hem çevrenizdekilerin sağlıklı ilişki kuramadığını düşünüyorsanız belki de duygusal zekanız düşüktür. İşte o işaretler!
Duyguları değerlendirme ve anlama yeteneği olarak tanımlanan duygusal zeka, sosyal ilişkilerde oldukça önemli bir yere sahiptir. Sağlıklı ilişkiler kurmak ve sürdürmek için duygusal zekanızın belirli bir seviyede olması gerekir. Ancak bireylerin duygusal zekaları düşük ise bu durum sosyal ilişkilerine ve tüm yaşantısına olumsuz olarak yansıyabilir.
Bu nedenle düşük duygusal zeka belirtilerini bilmek ve bu belirtileri ortadan kaldırmak için çaba göstermek, düşük EQ'ye sahip bireyler için önemlidir. İşte duygusal zeka düşüklüğünün belirtileri;
Yoğun duygular yaşamaktan kaçan duygusal zekası düşük olan bireyler, gerçek duygularını başkalarından gizlemeyi tercih ederler. Bu sebeple çoğu zaman duygusal yoğunluğa neden olan olaylarla alay etme eğiliminde bulunurlar.
Düşük duygusal zekaya sahip insanlar girdikleri her ortamda tartışma eğilimi gösterebilirler. Bu kişiler, herhangi birinin yanında eşini, arkadaşını rencide edici tutum sergilemekten ve onlarla tartışmaktan çekinmeyebilirler.
Farklı bakış açılarını küçümseyen düşük duygusal zekaya sahip kişiler, çoğunlukla başkalarının ne düşündüğünü ve fikirlerini önemsemezler. Genellikle diğer insanların duygularından habersiz olan düşük duygusal zekaya sahip kişiler, onların ne hissettiklerini anlamazlar
Duygusal zekası düşük olan insanlar, yersiz davranışlarda ya da söylemlerde bulunabilirler. Bu tutumları eleştirildiğinde ise insanların gereğinden fazla duygusal olduklarını ve durumu abarttıklarını söyleyerek savunmaya geçebilirler.
Bunların yanı sıra duygusal zekası düşük olan bireylerde; ani duygu patlamaları, arkadaşlıklarını devam ettirmekte zorlanma, başkalarını kolaylıkla suçlayabilme ve empati eksiklikleri gibi durumlar gözlemlenebilir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
"Karanlık korkusu" deyip geçmeyin! Bu etkisini çoğu kişi bilmiyor... Korkunun uyku üzerindeki etkisi: Araştırmalar ne diyor?
CANAN KARATAY'IN FAVORİSİ! 5.000 yıllık şifa deposu: Kalp sağlığını destekliyor, yaşlanma sürecini yavaşlatıyor
Saba Tümer'in zayıflama sırrı! Diyet yaparak tam 10 kilo verdi! Ödem atmak için bakın ne yapmış: 'Günde 1 litre...'
Diş çürüğü ve ağız kokusunu engelliyor! İşte o besinler
Ciltteki doğal yağları yok ederek cildi kurutuyor! Kışın en sık yapılan hata! Banyo yaparken...