Duygularımız ve besin aşermeleri
Bedenimiz mükemmel çalışan bir bilgisayar gibidir ve asla hata yapmaz desek ne zaman uyuması gerektiğini, ne zaman uyanacağını, incindiğinde kendi kendini nasıl onaracağını çok iyi bilir. Ciğerlerimiz ne sıklıkta nefes alacağını bilir, kalbiniz ise atmayı asla unutmaz. Peki ya aşermelerimiz esasında iç dünyamızın dışa yansıması ve bedenimizin zihnimize verdiği mesajdır desek!
İpek Kip - Hülya Çavdar / Cnnturk.com
Bazılarımız aşermeleri zayıflık olarak değerlendirse de onlar bedenimizin dengeyi sağlamak için verdiği mükemmel mesajlardır. Kendinize sormanız gereken ise vücudunuzun ne istediği ve niye istediğidir. Aşermelerinizin çeşitli sebepleri olabilir. En sık rastlanan sebeplerden biri ise duygusal sebeplerdir. Stres, ilişkilerdeki aksaklıklar, iş yerindeki mutsuzluklar, ruhsal tatminsizlikler duygusal açlığımızın ve aşermelerimizin sebepleri olabilir.
Aşermelerinizdeki duygusal sebepleri öğrenmek isterseniz okumaya devam edin...
1. Eğer canınız unlu tatlılar, kek, pasta istiyorsa...
Belki de yoğun koşturma ve görev bilinci , keyif ve mutluluklarınızı yeterli seviyede yaşamanızı engelliyor. Size keyif verecek arkadaşınızla çıkacağınız bir doğa yürüyüşü veya yeni bir roman, sağlıklı bir sspa sonrası masaj size gereken keyfi sağlayacak ve aşermeleri azaltacaktır. Bir kere hayatlarına rutin olarak sağlıklı keyif günlerini dahil edenler o tatlı aşermelerinin azaldığını göreceklerdir.
2. Baharatlı gıdalar
AşeriyorsanızBaharatlı gıdaları gözlerinden yaş akana kadar aşeren kişiler hayatlarına yoğunluk ve hareket arayan kişiler oluyor genellikle.Her an maceraya hazır bu kişiler hep hazırdırlar; sinema, yeni bir iş ,uzak ülkelere tatiller, yeni hobiler… Bunları yapmaya zaman bulamadıklarında ise baharatlı gıdalar onlara bir alternatif olabiliyor.Eğer canınız baharatlı gıda çok istiyorsa monotonluktan çıkmak size faydalı olacaktır. Örneğin hiç denemediğiniz hareketli bir dans dersi alabilirsiniz;. Ya da gişe rekorları kırmış en son aksiyon filmlerini tercih edebilirsiniz.
3. Peki ya tuzlu gıdalar
Çok fazla tuz yediğimizde vücudumuzdaki suyu harekete geçiririz. Tuz esasında hareket ve akışın vazgeçilmezidir ki insanın rahatlamasını sağlarken akışa teslim olması gerektiğinin ve yaratıcılığını arttırması için bir mesajıdır.
4.Özünüze dönmeniz için yöntemler bulun ve düşünceye dalın
Derin nefes almaya çalışın ya da meditasyon yapın. Belki de içinizdeki sanatçı ortaya çıkmak istiyordur. Sanatla ilgili kurslara bir göz atın.
5. Çikolata
Çikolata duygusal boşluklarımızı doldurmak için harika bir dolgu maddesi görevini görüyor adeta. Aşkla yeriz çoğumuz çikolatayı… Alternatifi ne mi? Gözlerinizi kapatıp derin bir nefes alın ve yaşamınızdaki aşkları, sevgileri ve hazları düşünün. Sevginizi paylaşmak ve sevilmek için ihtiyacınız olan değişimler neler olabilir? Belki de en yakınızdakine sıcak bir kucaklama kendinizi çok daha iyi hissettirecek.
6. Dondurma
Dondurma ile bağlantımız genellikle bizi çocukluğumuza ya da yaz tatili anılarımıza götürür. Bize özgürlük ve kaygısızlık hissi verir. Bu sebeple incinmiş hissettiğimiz zamanlar, dondurmayı yutmaya başlıyoruz. Tanıdık gelenleriniz var mı? Dondurma çok canınız çektiğinde en samimi arkadaşınızla buluşup geçmişten bahsetmek bir yöntem olabilir.
7. Peynir ve benzeri süt ürünleri
Bu besinler yaşamımızdaki anneliğe ait duyguları besler; koşulsuz şefkat, korunmak ve korumak. Ya da annelik ile ilgili sorunlarınızın iç dünyanızdan dışarıya yansımasıdır. Böyle zamanlarda peynire aşerebiliriz. Peynir sütten yani annenin beslediği özden yapılır. Peynir bize duygusal olarak köklenme sağlarken güç ve destek duygularını verir.Alternatif ise annelik konusunda hayatınızda bir problem varsa çözün. Annelik hayatınızda yok ise kendiniz için anlamlı bir topluluğa dahil olup sosyal yardımlaşmaya başlayabilir ve içinizdeki anneyi doyurabilirsiniz.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Ezber bozan araştırma: Yumurta beyin sağlığını koruyor ve kolesterolü düşürüyor
Kötü ağız kokusunun baş sebebi; Stres
Kış hastalıklarından korunmak için doğru beslenme ile bağışıklık sistemimizi güçlendirin
Akciğer kanseriyle mücadelede birincil koruma tütün ve tütün ürünlerini bırakmak
Prematüre bebekleri korumak için "Eve gripli misafir kabul etmeyin" uyarısı