Dünya Türk buluşlarını konuşuyor!
Türk bilim adamları, insanlık için yaptıkları buluşlar ile dünya gündeminde konuşulmaya ve ülkemizin ismini duyurmaya devam ediyor. Patent ihlallerinden dolayı açılan milyonlarca dolarlık davalar hızla artarken, Türk bilim adamlarının insan hayatına değer veren buluşları bu süreçte göğsümüzü kabartmaya devam ediyor.
Daha önceki yıllarda HIV/AIDS tedavisi üzerine yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı dünyayı değiştirecek 35 bilim adamı arasında gösterilen Dr. Utkan Demirci’nin yumurtalık kanserinin erken teşhisi için idrar testinden sonra, Doç. Dr. Tan İnce’nin kanser tümörü ile ilgili buluşu da konuşulmaya devam ediyor.
ABD Patent Ofisi’nden patent onayı
ABD Patent Ofisi, Doç. Dr. Tan İnce’nin, kanser tümörünün laboratuvar ortamında büyümesini sağlayan “ Hormon uyumlu doku kültürü sistemi” adlı buluşuna patent verdi.
Patentli buluş ne işe yarayacak?
Hastadan alınan tümör hücreleri laboratuvar ortamında büyütülerek ilaçlarla olan etkileşimleri incelenecek ve binlerce ilaçla olan uyumu test edilebilecek.
Bu sayede hastanın kendi tümörü üzerinde en etkin olan ilaçlar ile kanser savaşı verilecek.
Acar Patent Genel Koordinatörü Rüştü GÜMÜŞ; Türk insanının kendisine verilen imkânlar sonucunda ne denli başarılı olduğunu gözler önüne seren bu örneğin insanlarımıza daha fazla yenilikçi ve gelişimci fikir alanı açmamız ve şartların iyileştirilerek ülkemizin geleceği açısından çok önemli olan patent ve inovasyon bilincinin ülkemizde yaygınlaştırılmasının teşvik edilmesi açısından çok olumlu olduğunu belirtti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Hastalıklara Karşı Koruyucu Güç! Yaşlanmayı Geciktiriyor, İltihabı Söküp Atıyor... Kalp, Cilt, Göz, Beyin... İyi Gelmediği Şey Yok! İşte O Süper Besin
Kronik Mide Ekşimesi Yemek Borusu Kanserine Yol Açabilir
Nefes Darlığı ve Bacaklarındaki Şişkinlik Şikayetiyle Hastaneye Başvurdu! Böbreklerinden Kalbine Kadar Uzanan Tümör Olduğu Tespit Edildi
Aralık Ve Ocak Ayında 'Domuz Gribi' Vakaları Patladı! 'Maske Ve Hijyen' Uyarısı
Alzheimer'a neden olabilecek nadir bir gen keşfedildi