Dudak dolgusunda merak edilenler
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, dudak dolgusu hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı.
Dudak dolgusu, güzelliğin vazgeçilmez ögelerinden olan dolgun dudaklara sahip olma imkanı sunan en fazla talep edilen ve en güvenilir plastik cerrahi prosedürlerinden birisidir. Dolgun dudaklar yüz güzelliğini etkileyen en önemli unsurlardan birisidir.
Dolgun dudaklar neşenin, gençliğin, mutluluğun ve sağlığın sembolü durumundadır. İnce dudaklar ise sinirin, stresin, mutsuzluğun… Dudak dolgusu yaptırmak için gelenlerin birçoğu mutsuz, yorgun ve hasta görünme şikayeti ile estetik cerrahiye başvuruyor.
Dudak tasarımında nelere dikkat edilir?
Var olan dudak yapısı üzerinden yüz ile en uyumlu olacak, en doğal duracak şekle karar verilir. Bunun için genel yüz ölçüleri altın oran dediğimiz bir yöntem ile hesaplanır. Dudak yüzdeki diğer organlarla uyumlu bir ölçüde olmalıdır. İlk bakışta dikkati çekmeyecek, doğal bir dolgunluğa sahip olacak şekilde dolgunlaştırılır.
Dudak dolgusu işlemi nasıl yapılır?
Dudak dolgusu hissedilmeyecek kadar ince iğneler ile hyalüronik asit enjekte edilerek gerçekleştirilen basit bir işlemdir. Cerrah vermek istediği şekle göre gereken noktalara dolgu malzemesini enjekte eder. Ortalama 10-15 dakika süren bu enjeksiyon işleminin hemen ardından sonuçlar görünür hale gelir. Yani dolgu işleminin sonuçları hemen görülebilir, beklemek gerekmez. Etkisi ise 4 ile 12 ay boyunca devam eder.
Sonrasında nelere dikkat edilmeli?
Herhangi bir kesi, dikiş vs. olmadığı için iyileşme süreci olmayan sadece dikkat edilmesi gereken 24 saatlik bir süreci var. Güneşten korunmak, çok sıcak içecek tüketmemek, yüzü ve dolayısıyla dudakları çok gerecek hareketler yapmamak gibi… Öğle arası estetiği olarak bilinen uygulamalardandır. Operasyondan hemen sonra işe ya da normal hayata rahatlıkla devam edilebilir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Araştırma: Alzheimer riski en düşük meslek belli oldu!
SÜREKLİ ÜŞÜME HİSSİ NEDEN OLUR? D vitamini eksikliğinden kansızlığa tek tek açıklandı! ÜŞÜMEYE İYİ GELEN BESİNLER
SOSYAL MEDYANIN GÖRÜNMEYEN YÜZÜ: Kusursuz hayatlar ‘yetersizlik hissine' neden oluyor
Boş oturmak beyni bitiriyor! Tembelliğin ağır bedeli bu hastalık
Böbrek taşı çocuklarda da görülebiliyor