DSÖ raporu yayımlandı: Tütün endüstrisi öldürmekle kalmıyor!
Her yıl sekiz milyon insanın ölümüne neden olan tütün endüstrisinin gezegen üzerinde birçok insanın düşündüğünden çok daha büyük etkisinin olduğu ortaya çıktı.
Euronews'in haberine göre; Dünya Sağlık Örgütü'nün yayınladığı yeni bir rapor, tütün endüstrisinin çevre ve sıradan insanların sağlığı üzerindeki yıkıcı etkisini ayrıntılarıyla anlatıyor.
Rapora göre tütün, her yıl dünyaya 600 milyon ağaç, 200.000 hektar arazi, 22 milyar ton suya mal olan endüstri 84 milyon ton karbondioksiti atmosfere salıyor. Endüstrinin tek başına karbondioksit salınımı uçak endüstrisinin beşte biri miktarına denk geliyor.
Çoğu tütün ürünü, gıda üretmek için suya ve tarım arazilerine şiddetle ihtiyaç duyulan düşük veya orta gelirli ülkelerde yetiştiriliyor.
Dünya Sağlık Örgütü, ağaçlandırma faaliyetlerinin artması gereken alanlarda tütün yetiştirildiğini de kaydetti.
DAĞLAR BÜYÜKLÜĞÜNDE ATIK ÜRETİLİYOR
Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, tütün endüstrisinde dünyada kalıcı olan ve çevreye zarar veren dağlar büyüklüğünde atık üretiliyor.
Sigara izmaritlerinin, çevrede kalıcı olan ve mikroplastikler içeren, dünya çapındaki en büyük ikinci plastik kirliliği kaynağı olduğu belirtiliyor.
DSÖ Sağlık Geliştirme Direktörü Ruediger KrechKrech, "Kabaca 4,5 trilyon sigara filtresi her yıl okyanuslarımızı, nehirlerimizi, şehir kaldırımlarımızı, parklarımızı, toprağı ve sahilleri kirletiyor" dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
‘ÖLÜM ÜÇGENİ!’ Dr. Mehmet Öz böyle uyardı! Yüzdeki o bölgeye bunu yapan yandı!
Sakın çöpe atmayın! O meyvenin kabukları da şifa deposu! Yaşlanma sürecini yavaşlatıyor, kolajen üretimini destekliyor
Kainat Güzellik Yarışması'nda Türkiye'yi temsil eden Ayliz Duman'ın eski hali ortaya çıktı! Meğer böyle 2 yılda 30 kilo vermiş!
3 yıl erken yaşlandırıyor! Uyku sorunu olanlara kötü haber
Sonbaharda metabolizmayı ateşleyecek öneriler! Kilo artışını bu adımlarla engellemek mümkün