DSÖ raporu yayımlandı: Tütün endüstrisi öldürmekle kalmıyor!
Her yıl sekiz milyon insanın ölümüne neden olan tütün endüstrisinin gezegen üzerinde birçok insanın düşündüğünden çok daha büyük etkisinin olduğu ortaya çıktı.
Euronews'in haberine göre; Dünya Sağlık Örgütü'nün yayınladığı yeni bir rapor, tütün endüstrisinin çevre ve sıradan insanların sağlığı üzerindeki yıkıcı etkisini ayrıntılarıyla anlatıyor.
Rapora göre tütün, her yıl dünyaya 600 milyon ağaç, 200.000 hektar arazi, 22 milyar ton suya mal olan endüstri 84 milyon ton karbondioksiti atmosfere salıyor. Endüstrinin tek başına karbondioksit salınımı uçak endüstrisinin beşte biri miktarına denk geliyor.
Çoğu tütün ürünü, gıda üretmek için suya ve tarım arazilerine şiddetle ihtiyaç duyulan düşük veya orta gelirli ülkelerde yetiştiriliyor.
Dünya Sağlık Örgütü, ağaçlandırma faaliyetlerinin artması gereken alanlarda tütün yetiştirildiğini de kaydetti.
DAĞLAR BÜYÜKLÜĞÜNDE ATIK ÜRETİLİYOR
Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, tütün endüstrisinde dünyada kalıcı olan ve çevreye zarar veren dağlar büyüklüğünde atık üretiliyor.
Sigara izmaritlerinin, çevrede kalıcı olan ve mikroplastikler içeren, dünya çapındaki en büyük ikinci plastik kirliliği kaynağı olduğu belirtiliyor.
DSÖ Sağlık Geliştirme Direktörü Ruediger KrechKrech, "Kabaca 4,5 trilyon sigara filtresi her yıl okyanuslarımızı, nehirlerimizi, şehir kaldırımlarımızı, parklarımızı, toprağı ve sahilleri kirletiyor" dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kilosu 150 liraya satılıyor! Omega-3, B12 vitamini ve protein deposu: 'Hafızayı zehir gibi yapıyor, konsantrasyonu artırıyor'
Uykuya dalmakta güçlük çekenler dikkat! 10 yıl boyunca 1.000'den fazla çalışan incelendi! Onlar bu risklere daha yatkın
Herkes yanlış biliyor! Meğer bitter çikolatanın doğru tüketim miktarı... Depresyonu önlüyor, kalp hastalıkları riskini düşürüyor!
Kışın Enerjinizi Tavan Yaptıracak! Enfeksiyona Lahana, Çorbalara Zerdeçal... İşte Bağışıklığı Güçlendirecek O Reçete
Uykusuz Kalınca Vücutta Neler Oluyor? Bağışıklıktan Ruhsal Sorunlara İşte Etkileri