hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dr. Mehmet Öz sırrını açıkladı: 10 yıldır onun sayesinde hasta bile olmuyorum

    Dr. Mehmet Öz sırrını açıkladı: 10 yıldır onun sayesinde hasta bile olmuyorum
    expand

    Kış aylarında artış gösteren grip, nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıklar birçok kişiyi yatağa düşürüyor. Birçok kişinin yanı sıra 10 yıldır hasta olmadığını belirten Dr. Mehmet Öz verdiği bir röportajda sağlıklı kalmanın sırlarını tek tek açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mevsimler değişirken sağlıklı kalmaya çalışmak birçok kişiyi epey zorlayan bir durum olabiliyor. Dr. Mehmet Öz ise pek çoğumuzun aksine en son 10 sene önce hasta olduğunu belirtiyor. Aslında sağlığımızı korumak, rutinlerimizi daha planlı ve kontrollü uygulamaktan geçiyor.

    Mevsim geçişlerinde yaygınlaşan grip, soğuk algınlığı gibi enfeksiyon hastalıklarına yakalanmak an meselesi olabilir. Dr. Mehmet Öz, kendisini hasta hissettiğinde mutlaka erken uyumaya çalıştığını belirtiyor.

    Vücutta oluşan kırgınlık hissi, hastalığın ilk evrelerinde çeşitli sinyallerle kendisini belli eder. Bu durumda kendiniz için yapılacak en faydalı yöntem dinlenmeye vakit ayırmak ve sıcak çaylar tüketmek.

     Dr. Mehmet Öz, soğuk algınlığı gibi hastalıklara kolayca yakalanmamak için çeşitli önlemler alınması gerektiğini hatırlatıyor. Bunun için evdeki öğünler ise oldukça önemli. Hastalık riskini azaltmak veya hafifletmek için bitkisel çayların faydalarından yararlanabilirsiniz.

    Bitki çaylarında zencefil, kakule ve bol tarçına yer vermek hastalıklara karşı koruyucu bir kalkan oluşturmanızı sağlayabilir. Bitki çaylarının mutlaka tüketilmesi gerektiğini aktaran Mehmet Öz, ıhlamuru geç saatlerde içmenin çok faydalı olduğunu belirtti. Ihlamurun kafein içermemesi, geceleri daha kaliteli bir uyku çekmenizi sağlar.
     
     Dr. Mehmet Öz bağışıklık sistemine olumlu yönde direkt etki eden yiyeceklerden bahsetti. Öyle ki, kendi de bu besinleri sık sık tüketiyor ve sofrasından eksik etmiyor.

    Dr. Mehmet Öz'e göre zencefil, bağışıklık sistemini güçlendiren yiyeceklerin başında geliyor. Zencefil, anti-enflamatuar özelliği sayesinde gribe neden olan virüsleri yok etme etkisi taşır. Bu da zencefilin bir çeşit doğal ilaç olduğu anlamına gelir.
     
    Aynı zamanda zencefil, midede oluşan rahatsızlıkları önleyebilir. Özellikle midede olan bulantı, yanma, ağrı gibi problemler zencefil tüketimi sayesinde hafifleyebilir. Dr. Mehmet Öz, yeşillik tüketiminin de sağlığı olumlu yönde etkilediğini belirtti.

    Olası hastalık risklerini en aza indirmek ve vücudu sağlıklı tutabilmek için tükettiği besinleri sıralayan Mehmet Öz, frenk üzümünde portakaldan daha fazla C vitamini olduğunu aktardı. Frenk üzümü, içindeki vitaminler sayesinde zararlı maddeleri vücuttan atmada etkili bir meyve.

    Halk arasında doğal antibiyotik olarak bilinen sarımsak da Dr. Mehmet Öz'ün tükettiği besinlerin başında geliyor. Bağışıklık sistemini destekleyen sarımsak, kişilerin hastalık süresinin azalmasında etkin bir rol oynuyor. Aynı zamanda Mehmet Öz, kale marulu, nohut ve Brezilya cevizini sofrasından asla eksik etmiyor.

    Yaz sıcaklarında birçok kişinin su tüketimi artıyor. Ancak havalar soğumaya başlayınca, su içme oranı azalmaya ve dengesizleşmeye başlar. Su tüketiminin ihmal edilmemesi gerektiğini aktaran ünlü doktor, özellikle herhangi bir şey tüketmeden önce bir bardak su içmenin çok faydalı olduğunu söylüyor.

    Şeker ve şeker içeren gıdalardan uzak durulması gerektiğini anlatan Dr. Mehmet Öz, yüksek protein içerikli yiyecekler öneriyor. Hareket halinde olmak ve egzersiz yapmak sağlıklı bir vücut için dikkat edilmesi gerekenlerden. Mehmet Öz'e göre de fiziksel aktivitelere yer vermek ve ter dökmek oldukça faydalı. Yalnızlık hissinin bağışıklık sistemini zayıflatan etkileri olduğunu dile getiren Mehmet Öz, insanların birbiriyle iletişim kurması, birlikte aktiviteler geliştirmesi tavsiyesinde bulunuyor.

    Kış aylarının getirdiği kasvet birçok insanı negatif etkileyebilir. Mehmet Öz karanlık, soğuk ve kasvetli havaların ruh halinde çok fazla etki bıraktığını, bu durumdan kurtulmak için de meditasyonun iyileştirici etkilerinden faydalanmamız gerektiğini vurguluyor.

    Kışın sağlıklı kalabilmenin mümkün olduğunu kendi hayatından örnekler sunarak ve tavsiyelerde bulunarak aktaran Dr. Mehmet Öz, bir röportajında yapılması gerekenleri tek tek sıraladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ellerinizi sık sık yıkayın
    Yaygınlaşan enfeksiyon hastalıklarına yakalanmamak için hijyen kurallarına uymayı ihmal etmeyin. Gün içinde bol suyla el temizliği yapmaya özen gösterin.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fiziksel aktivitelere yer verin 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vücudun aktif kalmasını sağlamak, olası hastalıklara yakalanma riskini azaltabilir. Bunun için farklı aktiviteler deneyerek bir spor rutini oluşturabilirsiniz.

    Dengeli beslenin
    Öğünlerinizde sebze tüketmeye özen gösterin. Enfeksiyon hastalıklarına yakalanmamak için taze sebzeler ve çiğ kuruyemiş tüketebilirsiniz.

    Su içmeyi ihmal etmeyin 
    Düzenli ve yeterli su içmek, vücudun doğru çalışmasını sağlar. Gerekli sıvı ihtiyacını karşılamak sağlıklı bir vücut için olmazsa olmazlardan biri.



    Yeterli miktarda uyuyun 
    Kaliteli ve gerektiği kadar uyku, sağlığı korumak için en önemli etkenlerden biridir. 7 saatten az uyuyorsanız, vücudun hastalıklarla savaşmasını zorlaştırabilirsiniz. Bu nedenle gerektiği kadar uyumayı ihmal etmeyin.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow