Diş ve diş eti hastalıkları nasıl tedavi edilir?
Diş işlemleri için o koltuğa oturmaktan korkuyor musunuz? Bu, yalnızca çocuklara sorulacak bir soru gibi görünebilir, ancak gerçek şu ki, birçok yetişkin diş ya da diş eti hastalığına yakalandıklarında diş hekimine gitmekten çekinir ve son ana kadar erteleyebilirler. Diş Hekimi Şahin Durmuş, lazer ve dijital diş hekimliğiyle ağrısız tedavinin mümkün olduğunu belirtti. (Posta)
Periodontal tedaviyi ihmal etmek sadece işleri daha da kötüleştirir ve aşırı periodontal hastalık nihayetinde diş kaybına yol açabilir ve hatta enfeksiyon ve iltihabı vücudun diğer bölgelerine yayabilir. Peki acıyı ortadan kaldırmanın veya en azından en aza indirmenin bir yolu var mı? Lazer periodontal tedavi ve dijital diş hekimliği sayesinde günümüzde ağrısız diş tedavisi artık mümkün.
Lazerle diş eti tedavisi ve dijital diş hekimliği neden daha ağrısızdır?
Erken evre diş eti iltihabı veya geç evre periodontitis olsun, diş eti hastalığı ve diş tedavilerinin daha geleneksel biçimleri, lokal anestezik ve/veya diş sedasyonu kullanımını içerir ve bunlar lazerle dijital diş hekimliğine göre daha ağrılı işlemlerdir.
Bununla birlikte, geleneksel diş tedavisi yöntemlerinde diş eti ağrısı, ameliyat sonrası kanama, ağrı ile geçici iltihaplanma ve genel rahatsızlık, ameliyattan hemen sonra hala yaşanmaktadır.
Birçok diş eti ameliyatından sonra tamamen iyileşmek ve diş etlerinizi tekrar sağlıklı ve tam olarak işlevsel hale getirmek, aşırı durumlarda haftalar hatta aylar alabilir. Ancak lazerle diş eti ameliyatı ve diş tedavileri, tüm bunları büyük ölçüde değiştirir.
Lazer ve estetik diş hekimliği ağrıyı nasıl azaltır?
Periodontal cerrahide ve dijital diş hekimliğinde kullanılan lazerler, diş etlerinizde ağrı veya yanmaya neden olmaz. Kötü diş eti dokusunu ağrısız bir şekilde buharlaştırır ve enfeksiyonu gidermek ve yeniden enfeksiyon oluşmasını önlemeye yardımcı olmak için zararlı bakterileri öldürür.
Hastalar genellikle daha az anesteziye ihtiyaç duyar, hatta sadece lokal uyuşturucu özelliği olan bir ilaç kullanılır. Geleneksel ya da diğer ameliyat yöntemlerinin gerektirdiği intravenöz sedasyona ihtiyaçları yoktur.
Lazer tedavisi ile ameliyat sonrası diş etlerinde çok az kanama veya şişlik ve/veya ağrı olur. Lazer ile yöntemler, fibrin pıhtı oluşumunu uyarmak için programlanabilir bir ayara sahiptir.
Neşter veya kesici alet gerektirmez. Ayrıca ameliyattan sonra diş etlerinizin iyileşmesine yardımcı olmak için dikiş gerekmez.
Lazer ve dijital diş hekimliği tedavilerinden sonra iyileşme süresi geleneksel yöntemlerle 2 ila 4 hafta yerine genellikle 24 saattir. Çoğu insan bir veya en fazla iki gün içinde işe geri döner.
Lazerle diş tedavileri herkese uygulanır mı?
Çoğu hasta, diyabet gibi sağlık sorunları olan veya bir tür reçeteli ilaç kullananlar bile lazer ile tedaviler için uygun adaylardır. Hem genç hem de yaşlı ve farklı ağız sağlığı problemleri olanlar, lazer seçeneği ile ağrısız ve daha etkili tedavi desteği alabilirler.
Ayrıca, lazer tedavisinin sonuçları genellikle daha iyidir ve daha uzun sürer, hastaların yüzde 98'i ameliyattan sonra 5 yıl veya daha uzun süre stabil kalır.
Yoğun diş eti ve diş hastalığınız (özellikle periodontitis) varsa ve olası ağrı riskinden endişe ediyorsanız, lazer cerrahisi sizin için uygun seçenek olabilir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kas Gücü Ve Fiziksel Zindelik Kanserden Koruyor! Bel Çevrenize Dikkat Edin
Araştırma: Erkekler İki Kat Daha Fazla Büyüdü! Bilim Nedenini Açıkladı
Plastik Şişe İle Su İçerken Bir Kez Daha Düşünün! Bu Zararını Kimse Bilmiyor...
Yeni Araştırma: Yağları Cayır Cayır Yakan İçecek Ortaya Çıktı! Metabolizmayı Adeta Ateşliyor
Evliya Çelebi'nin kitabında geçen şifa deposu meyve! Stres ve kaygıyı azaltıyor, kan şekerini dengeleyip kalp sağlığını destekliyor