Diş taşı temizliği için 6 neden
İyi ağız hijyeni sadece görünüm için değil, genel sağlık için de önemlidir. Kötü ağız hijyeni, diş eti hastalığı, enfeksiyon, kemik kaybı, kalp hastalığı ve daha fazlası gibi çeşitli diş ve tıbbi sorunlara yol açabilir. Aşağıda önerilen diş temizliği programınızı sürdürmek için 6 önemli sebepten bahsettim. Dt. Pertev Kökdemir anlatıyor... (Milliyet)
1. Dişeti Hastalığını Önlemek İçin
Diş eti hastalığı, dişlerinizi yerinde tutan diş eti dokularında ve kemikte oluşan bir enfeksiyondur ve yetişkinlerde diş kaybının önde gelen nedenlerinden biridir. Erken teşhis edilirse tedavi edilebilir ve geri döndürülebilir. Tedavi olunmazsa, ileri bir diş eti hastalığı evresi takip edebilir. Düzenli diş temizliği ve kontrolleri, günlük diş ipi kullanımı ve günde iki kez fırçalama diş eti hastalıklarını önlemede önemli faktörlerdir.
2. Genel Sağlığın Korunmasına Yardımcı Olmak
Son zamanlarda yapılan araştırmalar, kalp krizi ve felçlere kötü ağız hijyeninden kaynaklanan diş eti hastalığının da neden olabileceğini gösterdi. Her 6 ayda bir diş temizliği, dişlerinizi ve diş etlerinizi sağlıklı tutmanıza yardımcı olur. Bu da kalp hastalığı ve felç riskinizi azaltabilir.
3. Ağız Sağlığınızı Korumak İçin
Diş eti hastalığı yetişkinlerde diş kaybının önde gelen nedenlerinden biri olduğundan, düzenli diş kontrolleri , temizlik, fırçalama ve diş ipi kullanmak, ağız sağlığı için hayati önem taşır. Dişlerinizi korumak, daha iyi çiğneme işlevi ve sağlıkla gülümsemenizi sağlar.
4. Diş Sorunlarını Erken Saptamak İçin
Çürüklerin, kırık dolguların ve diş eti hastalıklarının erken tespiti kolaylıkla tedavi edilebilir. Bu sorunlar tedavi edilmezse, kanal tedavisi ve diş çekimi mevcut tek tedavi seçeneği haline gelebilir. Diş temizliğiniz yapılırken hekiminiz aynı zamanda diş taşlarınızın altında da hastalık sebebi olabilecek, diş taşlarınızın altına saklanan çürük gibi oluşumları tespit edecektir.
5. Parlak ve Beyaz Bir Gülüşe Sahip Olmak
Diş temizliği çoğu tütün, kahve ve çay lekesini çıkarabilir. Temizliğiniz sonrasında daha beyaz bir gülümsemeye sahip olabilirsiniz.
6. Ağız Kokusunu Önlemek İçin
Yapılan çalışmalar, kalıcı ağız kokusu olan kişilerin yaklaşık yüzde 85'inin bir diş sorunu olduğunu göstermektedir. Ağız kokusunun önlenmesinde iyi ağız hijyeni şarttır. Düzenli kontroller ve temizlik, iyi ağız hijyeni sağladığınızdan emin olmanın en iyi yoludur.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Grip ve soğuk algınlığına karşı en güçlü kalkan! Bağışıklığı güçlendiriyor: PORTAKALDAN 10 KAT DAHA ÇOK C VİTAMİNİ İÇERİYOR!
Araştırmalar Beyin İçin En Zararlı Besini Ortaya Koydu! Bol Bol Tüketenler Dikkat! Bunama Ve Bilişsel Gerileme Riskini Artırıyor
Vitamini Bol, Faydası Saymakla Bitmiyor Ama Bu Gruptaysanız Dikkatli Tüketin
Araştırma: Antibiyotik ve antiviral ilaçlar demans riskini azaltabilir
Uzman İsimden Domuz Gribi Uyarısı: Ocak Ayı İle Birlikte Pik Yapıyor