hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Deri Sağlığına Dikkat: Xerosis Cutis Nedir Ve Nasıl Tedavi Edilir?

    Deri Sağlığına Dikkat: Xerosis Cutis Nedir Ve Nasıl Tedavi Edilir
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    En önemli deri hastalıklarından biri olarak Xserosis Kcuis öne çıkmaktadır. Aynı zamanda Türkçe olarak ise Kserozis Kutis olarak bilinmektedir. Yani her iki şekilde de yazılmak suretiyle öne çıkan önemli deri hastalıkları içerisinde yer alıyor. Özellikle dikkat edilmesi ve belirtileri üzerinden ortaya çıktığı vakit doktora başvurulması gereken rahatsızlıklar içerisinde yer alır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Genel olarak ise ciltte fazla su veya yağ kaybı neticesinde ortaya çıkan bir hastalık olduğunu söylemek gerekir. Elbette belirtileri üzerinden teşhis ile beraber uzman doktoru kontrolünde bazı tedavileri de bulunmaktadır. Doğru şekilde tedaviler uygulandığı vakit bu deri hastalığından kurtulma şansı elde edilebilir.

     

     Deri Sağlığına Dikkat: Xerosis Cutis Nedir ve Nasıl Tedavi Edilir?

     

     Kuru deri hastalığı aynı zamanda Xerosis Cutis olarak bilinmektedir. Deri yüzeyinde meydana gelen ve daha çok su ile yağ kaybı üzerinden ortaya çıkan kuruluk şeklinde anlatılan bir hastalıktır. Bununla beraber insanlar yaşlandıkça daha fazla ortaya çıkan bir rahatsızlık olduğunu söylemek mümkündür. Elbette öne çıkan belirtileri doğrultusunda doktora başvuruldu vakit tedavi yöntemleri ele alınarak bu hastalıktan kurtulmak mümkündür.

     

     Bu konuda ise hastalığın belirtileri ile beraber derecesine bağlı olarak aşamalı şekilde tedavi yöntemleri kullanılmaktadır. Yani bu konuda belirtilerin süresi ve şiddetine uygun biçimde süreç başlar. Öncelikle sadece nemlendiriciler yeterli olur ise o vakit bir sonraki sürece geçmeye gerek kalmaz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

     Eğer belirtiler daha ciddi bir durumu gösteriyorsa o zaman antihistaminik ilaçlar devreye girer. Bununla beraber kortikal kortikosteroid kremler yine değerlendirilmektedir. Tabii bunlar derecesine bağlı olarak sırada o şekilde ele alınır ve derideki kuruluğun giderilmesi için uygulanır.

     

     Xerosis Cutis Deri Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

     

     Belli başlı belirtileri ile beraber bu hastalığın ortaya çıktığı anlaşılabilir. Özellikle birden fazla belirti meydana geldiği vakit hemen uzman bir doktora başvurmak büyük öneme sahiptir. Böylece ele alınacak olan tedavi yöntemleri sayesinde kısa sürede deri hastalığından kurtulma şansı elde edilebilir.

     

     - Deri bölgesinde kuru gri beyaz renkler ortaya çıkar.

     - Zaman içerisinde ciltte gerilme durumu oluşur.

     - Pul pul soyulmalar meydana gelir.

     - Bölgede kepeklenme yaşanır.

     - Deri yüzünde pürüzlenme meydana gelir.

     - Çatlaklar ile beraber zaman içerisinde yarık meydana gelir.

     - Kaşıntı özellikle şikayetlerin başında öne çıkar.

     

     O şekilde yukarıda verilen belirtiler ortaya çıktığı vakit hemen doktora başvurarak tedavi yöntemleri kapsamında kurtulma şansı elde edilebilir.

     

     Xerosis Cutis Deri Hastalığı Neden Olur?

     

     Bu hastalık öncelikle su kaybı ile beraber ciltte meydana gelebilecek yağ kaybı neticesinde ortaya çıkar. Aynı zamanda bunun neticesinde nem kaybı meydana gelir ve deri bölgesinde kuruluk oluşur. Banyo esnasında yaşanacak olan gerginlik hissi ve pürüz gibi durumlar neticesinde belirtisi ortaya çıkar. Böyle zamanlarda erken vakitte doktora başvurmak hastalığın daha erken zamanda ortadan kalkmasına fırsat verir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow