Demir eksikliğine ne iyi gelir? Demir eksikliği nasıl geçer? Neden olur?
Demir eksikliği çocuklarda ve yetişkinlerde ortaya çıkabilen bir durumdur. Demir eksikliğinden kaynaklı olarak pek çok rahatsızlık da doğmaktadır. Doktorlar tarafından teşhis edilen demir eksikliğine yönelik bitkisel tedavi seçenekleri de bulunmaktadır. Demir eksikliği teşhisi konulan kişiler internet veya başka platformlar üzerinden demir eksikliğine neyin iyi geldiğini araştırmaktadırlar. Peki demir eksikliğine ne iyi gelir? Demir eksikliği nasıl geçer? Demir eksikliği neden olur? İşte demir eksikliğine dair tüm detaylar.
Demir eksikliği rahatsızlığının kendine özgü belirtileri bulunmaktadır. Bu belirtilere yönelik ise bitkisel tedavi yöntemleri mevcuttur. Demir eksikliği kadın ve erkeklerde eşit oranda görülür.
Demir Eksikliğine Ne İyi Gelir?
Ispanak: Ispanak demir eksikliği için kullanılan en iyi tedavi seçenekleri arasındadır. Eğer demir eksikliği şikayeti yaşıyorsanız demir bakımından zengin olan ıspanağı öğünlerinizde tercih ederek bu eksikliğinizi kısa sürede kapatabilirsiniz. Ispanak demir eksikliğine karşı en iyi ve en etkili doğal çözüm yolları arasındadır.
Portakal: Portakal bol miktarda c vitamini barındırır. Bol bol portakal tüketerek demir eksikliği şikayetlerinden kurtulmak mümkün. Ayrıca portakal bağırsaklar da yer alan emilim düzeyini de aynı doğrultuda arttırmaktadır. Demir eksikliğine karşı bol bol c vitamini içeren portakal tüketerek demir eksikliğini doğal yollardan tedavi edebilirsiniz.
Pekmez: Pekmez de etkili olan demir eksikliğine karşı en iyi çözüm metotları arasındadır. Demir eksikliği teşhisi doktor tarafından konuldu ise pekmez tüketmeniz sağlığınız açısından son derecede faydalı olacaktır. Pekmez vücudun bağışıklık sistemini de harekete geçirir ve kendinizi daha iyi ve güçlü hissetmenizi sağlar. Üzüm ve keçiboynuzu pekmezi tüketmeniz demir eksikliği açısından son derecede önemlidir. Pekmez vücudun günlük gereksinim duyduğu enerjiye de sahip olan bir doğal gıdadır. Uzmanlar tarafından da demir eksikliği şikayeti olanlar için pekmez tüketilmeleri önerilmektedir.
Yumurta: Demir eksikliği yaşayan kişilere doktor tarafından önerilen bir diğer besin ise yumurtadır. Yumurta son derecede faydalı ve bir o kadar da demir eksikliğine iyi gelmektedir. Mineral ve vitamin bakımından oldukça zengin olan yumurta tüketilmesi son derecede önemlidir. Demirin vücutta fazla emilmesini engelleyen yumurta vücutta aynı zamanda demirin fazla depolanmasını sağlar. Uzmanlar tarafından önerilen yumurta özellikle sabahları bol bol tüketilmelidir.
Demir Eksikliği Nasıl Geçer?
Baklagiller: Demir eksikliği bol bol baklagiller tüketilmesi ile birlikte büyük oranda geçmektedir. Demir eksikliği şikayeti yaşıyorsanız ve doktorunuz tarafından bu teşhis konulmuşsa artık öğünlerinizde bol bol baklagilleri tercih etmelisiniz demektir. Baklagillerin yanına domates ve diğer yeşillikleri de tercih ederek daha iyi bir beslenme alışkanlığı edinebilirsiniz. Bu şekilde demir eksikliği şikayetleriniz de sona erecektir.
Yeşillik: Yeşillik de aynı şekilde demir eksikliği için uzmanlar tarafından önerilmektedir. Öğünlerinizde bol bol yeşillik tercih ederek demir eksikliğini giderebilirsiniz. Yeşillik besin değerleri açısından son derecede faydalı ve zengin bir gıdadır. Özellikle demir eksikliği anemisi yaşayan kişilere uzmanlar tarafından önerilmektedir. Yeşillikler demir emilmesini dengeleyen ve oldukça faydalı olan gıdalar arasındadır.
Et Ürünleri: Sık sık demir eksikliği yaşayan kişiler için et ürünlerinin tüketilmesi de son derecede önemlidir. Et ürünleri demir içeren gıdaların başında yer almaktadır. Ayrıca bol miktarda da protein içermektedirler. Et ürünlerinin fazlaca tüketilmesi kolesterole sebep olabilir. Bundan dolayı dengeli bir şekilde et ürünleri tüketilmesi ile vücuttaki demir dengesi rahatlıkla sağlanır. Tavuk ve pirzola gibi et ürünlerini öğünlerinizde tercih ederek demir eksikliği şikayetlerinizi ortadan kaldırabilmeniz mümkündür.
Demir Eksikliği Neden Olur?
Dengesiz Beslenme: Yetersiz ve dengesiz beslenme demir eksikliğinin en başlıca sebepleri arasındadır. Öğünleri geciktirmek veya öğünlerde vücudun alması gereken gıdaları almaması sonucunda demir eksikliği ortaya çıkabilmektedir. Bundan dolayı demir eksikliğinin yaşanmaması açısından dengesiz beslenme yerine daha düzenli beslenmek son derecede önemlidir.
Gebelik: Gebelikte annenin yetersiz ve düzensiz beslenmesi sonucunda demir eksikliği meydana gelebilmektedir. Gebelik döneminde demir eksikliğinin yaşanmaması açısından annenin sürekli olarak doktor kontrolünde olması son derecede önemlidir.
Ergenlik Dönemi: Ergenlik döneminde kişi hızlı bir gelişme ve büyüme gösterdiğinden dolayı vücutta demir eksikliği yaşanabilir. Her ergenlik dönemine giren kişiler için bu durum aynı olmasa da demir eksikliği şikayeti yaşanmaktadır.
Sık Sık Doğum Yapmak: Sık sık doğum yapmak da demir eksikliğinin başlıca sebepleri arasında gösterilmektedir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kalp krizine benzer belirtileri var! ‘Panik Bozukluk’ kadınlarda daha sık görülüyor
Uzun süren ve tekrarlayan karın ağrılarına dikkat
İnci gibi dişlerin sırrı bu besinlerde
Kış geldi, hastalıklar kapıyı çaldı! Hangi belirtiler hangi virüsü işaret ediyor?
Yarım çay bardağı bile öldürüyor! Ayırt etmek mümkün değil... Yılbaşı öncesi sahte içkiye dikkat! Sahtesini nasıl anlayacağız?