Çörek Otu Nasıl Kullanılır? Çörek Otu Günde Ne Kadar Tüketilmelidir?
İnsanlara fayda sağlayacak birçok bitki bulunuyor. Bu bitkilerden biri olan çörek otu, pek çok hastalığın tedavisinde kullanılıyor.
Çörek Otu Nasıl Kullanılır?
Çörek otu, eski çağlardan günümüze kadar değer gören bitkilerden biri olmuştur. Birçok sağlık sorununa iyi gelmesiyle, şifa bitkisi olarak adlandırılmıştır. Bu bitki üzerinde bazı araştırmalar yapılmıştır.
Çörek otunun hem tohumundan hem de yağından ayrı şekilde yararlanılabilir. Çörek otu içerisinde timokinon maddesi bulunur. Bu madde insanların yaşadığı bazı sağlık sorunlarına çok iyi gelir. Özellikle diyabet ve sedef gibi birçok hastalıkla kullanılır. Çörek otu tohumu ve yağında bulunan bazı kimyasal maddeler bulunuyor. Bu kimyasal maddeler şu şekildedir;
Timokinon
Timohidrokinon
Timöl
Çörek otunun tohum içeriğinde bulunan yağ, karbonhidratlar ve albumin gibi çok fazla besin maddesi nedeniyle fayda sağlıyor. Bu maddeler yağ asitleri içerisinde de yer alıyor. Çörek otunun günümüzde kullanımı oldukça yaygındır. Her yaşta insan tüketebilir.
Şifa bitkisi olarak bilinen çörek otu, çok ciddi sağlık sorunlarına iyi geliyor. Özellikle doktorlar tarafından tavsiye edilen bir ot çeşididir. Çörek otunun nelere iyi geldiği pek çok insanın merak ettiği bir konu oluyor. Çörek otunun iyi geldiği bazı hastalıklar şu şekilde sıralanabilir;
Öksürüğü iyileştirir
Hazım problemlerini ortadan kaldırır
İdrar sökücü
Baş ağrılarını giderir
Grip tedavisinde kullanılır
Romatizmal hastalıklara
Adet ağrılarını azaltır
Yaraların çabuk iyileşmesinde
Boğaz ağrısına
Şişmiş bademciklere
Çörek Otu Günde Ne Kadar Tüketilmelidir?
Çörek otu birçok hastalığa iyi gelen bir ot türüdür. Çörek otu diğer ürünler gibi fazla tüketilmemesi gerekir. Fazla tüketildiğinde birçok sağlık sorununa neden olabiliyor. Çörek otu hem kendisi hem de yağı ayrı olarak kullanılabiliyor.
Çörek otu bilindiği üzere birçok ilaç içerisinde de ilave madde olarak da kullanılıyor. Pek çok ilaç üretiminde çörek otu tohumu ve yağı tercih ediliyor. Çörek otu yağının aşırı miktarda kullanılmaması gerekiyor. Gün içerisinde 1 veya 2 çay kaşığı tüketilmesi yeterli olacaktır. Bu miktarın aşılmasıyla birlikte vücutta bazı etkiler görülebilir. Çörek otunun bazı yan etkileri şu şekildedir;
Karaciğer ve böbrek rahatsızlıkları
Kontakt dermatit
Hipotansiyon
Çörek otu, karaciğerlerin iyi bir şekilde çalışması için fayda sağlıyor. Fakat fazla tüketilmesi durumunda karaciğere çok fazla zarar verebilir. Doktor kontrolünde kullanılması gerekir. Çörek otuna temas etmek bazı alerjik reaksiyonları oluşturabilir. Bu nedenden dolayı alerjisi olan kişilerin temas etmemesi gerekir.
Çörek Otunun Faydaları Nelerdir?
Vücutta bulunan önemli organlardan biri olan karaciğere iyi gelen bir ottur. Yağları sindirmek için kullanıldığında kişilerin zihnini açar ve huzur verir. Mutluluk verme özelliğine sahip olan bir ot çeşididir. Çörek otu yağı, karaciğer hastalıklarına oldukça iyi gelen bir yağdır.
Karaciğer hastalıklarının iyileştirilmesi süresinde etkili bir rol oynar. Çörek otunun yapı antibiyotik anlamında oldukça dirençlidir. Vücut içerisinde bulunan bakteri ve virüslere karşı oldukça etki gösterir. Bu yağın içerisinde bulunan asitler sayesinde cilt sağlığına büyük faydalar sağlar. Herkesin tercih etme sebepleri oldukça fazladır.
Çörek Otu Çayı Nasıl Yapılır?
Çörek otu çayı herkesin merak ettiği bir çay çeşididir. Nasıl yapılacağı pek çok kişinin araştırdığı bir konudur. Çörek otu çayı hazırlamak için yapılması gereken bazı detaylar bulunuyor. İlk olarak yapılacak olan çay için bir bardak sıcak su kaynatılması gerekir.
Suyun kaynamasıyla birlikte içerisine bir çay kaşığı veya tatlı kaşığı kurutulmuş çörek otu koyulur. Daha sonra üzerinin kapatılmasıyla 5 ile 7 dakika arasında bekletilir. Demlenen çörek otu yağı süzülerek sıcak bir şekilde tüketilir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Normal kahve mi yoksa kafeinsiz kahve mi? Kafeinsiz kahve nedir ve nasıl yapılır?
Ezber bozan araştırma: Yumurta beyin sağlığını koruyor ve kolesterolü düşürüyor
Kötü ağız kokusunun baş sebebi; Stres
Kış hastalıklarından korunmak için doğru beslenme ile bağışıklık sistemimizi güçlendirin
Akciğer kanseriyle mücadelede birincil koruma tütün ve tütün ürünlerini bırakmak