Cennet hurmasını böyle yiyen yandı!
Sağlıklı bir ömür sürmek ve vücut sağlığınızı korumak için dengeli beslenmeniz gerekiyor. Dengeli ve düzenli beslendiğinizde bağışıklık sisteminiz de güçleniyor. Böylece vücudunuzu hastalıklara karşı koruyor. Ancak çok aç hissettiğinizde açlığınızı bastırmak için tükettiğiniz bazı besinler farkında olmadan vücudunuza ciddi zararlar verebilir. Zamansız tüketilen bu besinler vücudunuza faydadan çok zarar getirebilir.
Sağlıklı beslenmek çok önemlidir. Çünkü dengeli ve düzenli beslenmediğinizde hastalanabilir ve bağışıklığınızın düşmesine sebep olabilirsiniz.
Beslenmeyle ilgili bazı doğru bilinen yanlışlar var. Özellikle aç karnına tüketilen bazı besinler vücudunuza faydadan çok zarar getiriyor.
Vücudu hasta ediyor. Hatta bilinçsiz tüketildiğinde hastanelik edebiliyor. Aç karnına asla tüketilmemesi gereken besinleri derledik.
PORTAKAL
Portakal suyu özellikle kahvaltılarda severek tüketilen içecekler arasında yer alıyor.
Vitamin deposu olan portakalı ya da portakal suyunu aç karnına tüketmemeniz gerekiyor.
Çünkü portakal yapısı gereği fazlaca asitli. Bu da onu boş mideye gönderdiğimizde midenin olağandan fazla asit üretmesine, uzun vadede ise gastrit ve reflü gibi rahatsızlıkların baş göstermesine neden olabiliyor.
MEYVELİ YOĞURTLAR
Lezzetiyle karşı konulamaz olan meyveli yoğurtlar aç karnına tüketildiğinde vücut sağlığını bozuyor. Hazır satılan meyveli yoğurtlar içerisinde yüksek miktarda kimyasal madde barındırıyor.
Meyveli yoğurtların içindeki kimyasal maddeler, şeker ya da tatlandırıcılar kan şekerinizi ani bir şekilde yükseltebilir, sonrasında yine hızlıca acıkmanıza neden olabilir ve yine uzun vadede daha ciddi rahatsızlıklar çekmenize sebebiyet verebilir.
DOMATES
Domates vücuda çok faydalıdır. Ancak domatesi de doğru zamanda tüketmek gerekir. Çünkü domates de tıpkı portakal gibi yüksek oranda asidik özellik içerir. Bu yüzden aç olduğunuzda sadece çiğ domates yemek yerine ona eşlikçiler bulmanız daha doğru olacaktır.
Aksi halde midenizdeki asit miktarını artıracağından ağrılar ya da yanmalarla karşılaşmanız kaçınılmaz olur. Özellikle reflü ve gastrit gibi sorunlar yaşayanların domatesi tüketirken dikkatli olması önerilir.
CENNET HURMASI
Cennet hurması ya da Trabzon hurması olarak bilinen bu meyve çok severek tüketilir. Ancak cennet hurmasını tüketirken olgunlaşıp olgunlaşmadığına dikkat etmeniz gerekir. Cennet hurmasının olgunlaşmamış halinin 100 gramında yaklaşık 13 gram kadar şeker bulunuyor.
Böyle yüksek bir oranda şekere sahip olduğu için de meyvenin açken yenmemesi tavsiye ediliyor. Bunun sebebi de tabii ki yine kan şekerinin hızlı yükselmesine neden olması.
KAPARİ
Şifa kaynağı olan bu besinin faydaları olduğu gibi zararları da bulunur. Çiğ olarak, tüketildiği zaman zehirli olabilir.
Kapari, içerisinde aşırı miktarda sodyum suyu çekme özelliğine sahip. Bunun sonucunda kan hacminde yükselme olur. Zaralarından bir diğeri ise kalp hastalığı riskini ortaya çıkarabilmesidir.
Yüksek sodyum barındırmasından dolayıda kemik erimesi durumuyla karşı karşıya kalabilirsiniz.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
NEZLE VE GRİPTEN KORUYAN 18 ÖNERİ! Öksürük, Yüksek Ateş, Burun Tıkanıklığı, Halsizlik Ve Boğaz Ağrısı Kabusunuz Olmasın!
'BUNLAR İNSAN VÜCUDU İÇİN ZEHİR!' Canan Karatay uyardı! 'Kan şekerini fırlatıyor, kalp krizi riskini yükseltiyor'
Ani sıcaklık değişimi kalp krizini tetikleyebilir
Diş sağlığı tüm vücudu etkiliyor
Antibiyotiklerin gereğinden kısa ya da uzun kullanılması sıkça yapılan bir hata