hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Canan Karatay altını çizerek uyardı: Sakın bakıp geçmeyin! Dünyanın en sağlıklı yiyeceği o

    Canan Karatay altını çizerek uyardı: Sakın bakıp geçmeyin Dünyanın en sağlıklı yiyeceği o
    expand

    Verdiği tavsiyelerle adından sık sık söz ettiren Prof. Dr. Canan Karatay, dünyanın en sağlıklı yiyeceklerinden birini açıkladı. Uzman isim, üstüne basa basa durduğu besini tüketenlerin yanına hastalıkların yaklaşamayacağını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uzun ve sağlıklı yaşam adına verdiği tavsiyelerle tanınan Prof. Dr. Canan Karatay, her derde deva olduğunu söylediği besini açıkladı. Lahananın dünyanın en sağlıklı yiyecekleri arasında yer aldığını söyleyen uzman isim, kışın bol bol lahana tüketilmesi gerektiğini söyledi.

    Lahananın her türlü yemeğinin rahatlıkla yenilebileceğini söyleyen Prof. Dr. Canan Karatay, turşusunun en doğal probiyotik kaynağı olduğuna dikkati çekti:

    "Dünyanın en önemli, en sağlıklı yiyeceği lahanadır. Doğal olarak ev turşusu yapıldığı zaman, camın içinde, turşu da en doğal probiyotiktir. Kışın bol bol lahana yiyin, bol bol lahana çorbası için, çocukları alıştırın bol bol lahana çorbası içsinler. O zaman hastalanmazsınız.

    Lahananın her türlü yemeğini yiyebilirsiniz. Ama lahananın turşusu dünyanın en önemli tıbbi malzemelerinden biridir. Kanser olmanızı önler, kalp hastası olmanızı önler, Alzheimer olmanızı önler, karaciğerinizin yağını giderir, şekerinizi düzenler."

    Sağlık konusunda yaptığı açıklamalar ve bulunduğu tavsiyelerle dikkat çeken Canan Karatay bir kez daha haklı çıktı! Geçtiğimiz günlerde çayın yanlış tüketildiği ve sağlığı olumsuz etkilediğine değinen Karatay'ın açıklamaları tekrardan gündem oldu...

    Geçtiğimiz günlerde çayın tüketimiyle ilgili açıklamalarda bulunan Canan Karatay, "Bana 'Çayı şeker koymadan nasıl içelim' diye soruyorlar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ben de 'Tereyağı koyun' diyorum. Tereyağı, İngiltere gibi batı ülkelerinde krema olarak çayın içine koyulur" ifadelerini kullanmıştı.

    Ayrıca Karatay, bunun yanı sıra limonlu su içtiğini söyleyerek bunun faydalarına da değinmiş ve çayı şekersiz içemeyenlerin şeker yerine limon kullanabileceğini belirtmişti.

    Karatay'ın açıklamalarının ardından yapılan bir araştırmada çayın şekerli değil limonlu içilmesinde birçok fayda sağladığı ortaya çıktı. Uzmanlar, limonlu çay içmenin sağlık üzerinde sayısız faydası olduğunu açıkladı.

    Limonlu çay, lezzet ve sağlık açısından oldukça önemli bir içecek. Özellikle kış aylarında tüketilen limonlu çayın, sağlığa birçok faydası bulunuyor. İşte, o faydalar...

    Limonlu çay, içeriğinde C vitamini sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlıyor. Bu da vücudun hastalıklar karşısında daha dirençli olmasını sağlıyor.

    Limonlu çay, sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardım ediyor. Limonun içeriğindeki asitler, sindirim enzimlerinin salgılanmasını artırarak sindirimi kolaylaştırıyor. Aynı zamanda limonlu çaydaki anti-inflamatuar özellikler sayesinde sindirim sistemi sorunlarını minimuma indirebilirsiniz.

    Limonlu çay, içeriğindeki antioksidanlar sayesinde vücuttaki serbest radikallerle savaşıyor. Serbest radikaller, yaşlanma sürecini hızlandıran ve çeşitli hastalıklara yol açan etkenlerdir. Limonlu çay tüketimi ise vücudu serbest radikaller ve neden oldukları olumsuzluklara karşı korur.

    Limonlu çay, içeriğindeki antioksidanlar sayesinde vücuttaki serbest radikallerle savaşıyor. Serbest radikaller, yaşlanma sürecini hızlandıran ve çeşitli hastalıklara yol açan etkenlerdir. Limonlu çay tüketimi ise vücudu serbest radikaller ve neden oldukları olumsuzluklara karşı korur.

    Limonlu çaydan yayılan hoş koku ve ferahlık etkisi, stresin azalmasını sağlar. Öyle ki içeriğindeki L-teanin adlı bileşik, stresin azalmasını sağlayan doğal bir amino asittir

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow