Çağın Trendi Gülüş Estetiği
Estetik gülüş (Gülüş estetiği) denildiğinde kişilerin güldüğünde yadırganmadığı, doğal görünümlü gülüşten bahsedilmektedir.
Günümüzde, hastaların alışık olduğu diş tedavilerinin yanında gülüş estetiği popüler bir yerde bulunmaktadır.
Gülüş estetiği yaparken nelere dikkat edilir?
Gülüş estetiği kişiye özel yapılır. Hastaların güldüğünde, konuştuğunda dişlerinin ne kadar göründüğüne, diş dizilerinde çapraşıklıkların varlığına, aralıklı olup olmadığına bakılır.
Diş etlerinin yine güldüğünde ne kadar görüldüğüne, dudak desteklerinin nasıl olduğuna dikkat edilir. Yüz şekli, ten rengi, göz akı, hatta hastanın fiziksel görünümü ve sosyal hayattaki pozisyonuna göre tasarımlar yapılır.
Hastaların fonksiyonel tedavilerini tamamladıktan sonra, estetik beklentilerini planlayarak bu tedaviler uygulanır. Dişlerin çürükleri, kırıkları, ağız içi dokuların enfeksiyon durumları tedavi edilir. Sonrasında estetik gülüş uygulaması planlanır.
Planlama yapılırken hasta hekim kooperasyonu çok önemlidir. Hekimin bilgi becerisi dahilinde analizler yapılır. Ağız içi fotoğrafları alınır.
Ağız içinden alınan ölçüler laboratuvara gönderilir ve laboratuvar ortamında (zirkonyum, porselen gibi materyallerle) dişler hazırlanır. Provalar yapılır, hastaya uygunluğu, görünümü, renk uyumları, dişlerin formları konusunda mutabık olunduğunda tedavileri tamamlanır.
Kullanışı kendi dişlerimize nasıl bakıyor, düzenli fırçalıyor, diş ipleri ile temizliyorsak aynı prosedür geçerlidir. Yılda bir diş hekimi kontrolleri de yapıldığında kendi dişlerimize biçtiğimiz ömür kadar kullanımı vardır.
Sağlıklı dişlerle gülümsemek en güzel makyajdır.
İlandır.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Ateş düşürücü olarak kullanmayın! Yan etkileri korkunç: Böbrek ve karaciğeri bitiriyor
Dubai çikolatası yerken sağlığınızdan olmayın! Bu hastalıkları tetikleyebilir
Kardiyoloji Uzmanı uyardı: Her 15 saniyede bir insan kalp krizi geçiriyor
Çoğu kişi bilmiyor! Kış aylarında saç dökülmesinin en önemli nedeniymiş! Önlemek mümkün...
Gerçek yaşınız ‘biyolojik yaş’tır! Biyolojik yaşınızı biliyor musunuz? Prof. Dr. Osman Müftüoğlu yazdı