Burun etiyle yaşamak zor kurtulmak kolay
Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Muhammed Durna, halk arasında burun eti olarak bilinen "konka hastalıklarının" tedavisine ilişkin bilgi verdi.
Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Muhammed Durna, "Alerjik, hormonal, çevresel, genetik sorunların yanı sıra geçirilen enfeksiyonlar ve kullanılan ilaçlara bağlı olarak gelişebilen burun eti büyümesi, zor nefes alma, baş ağrısı, koku alamama ve horlama gibi şikayetlere neden oluyor. Yaşam kalitesini bozan pek çok soruna yol açan burun etinden 1 saatte kurtulmak mümkün." ifadelerini kullandı.
Burun etinin büyümesine bağlı olarak nefes alma güçlüğü, koku kaybı, baş ağrısı, konsantrasyon bozukluğu, horlama, yorgunluk, halsizlik gibi pek çok sorunun baş gösterdiğine dikkat çeken Durna, şunları kaydetti
"Burun eti büyümesi yani konka tedavi edilmediğinde kişinin hayat standardını düşürüyor. Çünkü kaliteli nefes hayattır. Bugün bu sorundan kurtulmak için çok fazla seçeneğe sahibiz. Uzun süren ilaçlı tedavi sonrasında cerrahi müdahalede bu seçeneklerden sadece biri. Burun eti büyümesinde radyofrekans, lazer, koterizasyon ve lokal anestezi ile yapılan günübirlik işlemler uygulanabiliyor. Bir saatlik işlemler sonrası hasta sağlıklı hayatına aldığı ilk nefesle başlamanın mutluluğunu yaşıyor."
"Sigara içmek burun etini tekrar büyütebilir"
Durna, burun etinin büyüme nedenlerini ise şöyle sıraladı:
"Sigara dumanına maruz kalma, alerjik rinitler, sık üst solunum yolu enfeksiyonu geçirme, sıcaklık değişiklikleri gibi nedenlerden dolayı burun etleri şişebilir. Ayrıca septum deviasyonu dediğimiz kemik eğriliği durumlarında da burun eti şişmesi görülür. Tüm cerrahiler sonrasında konkalarda yeniden büyüme oranının çok düşüktür. Sıklıkla bu oran yüzde 5’ten daha azdır. Ancak hastanın konkalarını büyüten alerji, sigara, çevre kirliliği gibi etkenler devam ettiğinden, zaman zaman tekrar ilaç tedavileriyle bu soruna çözüm getirilebilir."
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
WHOLE30 DİYETİ: Sıradan Diyetlerden Farkı Nedir? Whole30 Diyeti Yürek İster! İşte En Zorlayıcı Tarafı…
Kahvaltıda Bu 7 Besinden Uzak Durun, Farkında Olmadan Vücudunuzu Zehirliyor!
Ihlamurun fazlası baş dönmesine, zencefil ise düşüğe neden oluyor! BiTKİ ÇAYLARININ BİLİNMEYEN RİSKLERİ
Küresel Sağlık Tehdidi! Uzmanlar 'Bedeli ağır olur' dedi gereksiz kullanımına karşı uyardı: Antibiyotik zehir olmasın
Demet Akalın ‘Ölümden döndüm’ dedi, uzmanlar uyardı: “Vücudumuza zarar verecek şekilde kilo vermemek lazım”