Bulaşıcı Hastalıklar Nelerdir? En Bulaşıcı Hastalıklar Listesi...
Günümüzde insanların canını sıkan durumlardan birisi bulaşıcı hastalıklar olarak bilinir. Çünkü bulaşıcı hastalıklar insanları tedirgin eder ve mutsuz olmalarına neden olur. Vücuda giren bakteri, virüs ve bazı küçük organizmalar nedeniyle kişilerde bulaşıcı hastalıklar görülür. Tabi bazı bulaşıcı hastalıklar kısa sürede geçer ve uzun tedaviler gerektirmez. Ancak bulaşıcı hastalıkların arasında yer alanların hepsi için aynı şeyi söylemek zordur.
Bulaşıcı Hastalıklar Ne Demektir?
Öncelikle bulaşıcı hastalıkların ne olduğunu bilmekte fayda vardır. Çünkü hangi hastalığın bu kategoride yer aldığı son derece önem arz eder. Buna göre mikroorganizma denilen çok küçük canlıların neden oldukları hastalıklar bulaşıcı hastalıklar olarak nitelenir.
Aslında bu canlıların bazıları vücut içerisinde bulunur ve farklı organ ile dokulara geçtikleri zaman hastalık ortaya çıkar. Bunun yanında farklı kaynaktan gelen mikroorganizmalar olduğu da bilinir.
Bulaşıcı hastalıkların nereden geldiği de farklılık gösterebilir. Bazıları kişiden kişiye geçmek suretiyle ortaya çıkar. Bazıları ise hayvan veya böcekler ile bulaşır. Kirlenmiş su kaynakları ve bozulmuş yiyeceklerde bulaşıcı hastalıklar ortaya çıkarmaktadır.
Bulaşıcı Hastalıklar Nelerdir?
Bulaşıcı hastalıklar içerisinde birçok unsuru saymak mümkündür. Bunlardan en yaygın olanları ise nezle ve grip olarak bilinir. Bu hastalıklar dışında ise şunları sayabiliriz;
- Zatürre,
- Boğaz enfeksiyonu,
- Bronşit,
- Kızamık,
- Su çiçeği,
- Kabakulak,
- Kolera,
- Sıtma,
- Kuduz,
- Tetanoz.
- Boğmaca.
En Bulaşıcı Hastalıklar Listesi
Bulaşıcı hastalıklar arasında bazıları son derece yaygın olarak dikkat çekerler. Bunlara en bulaşıcı hastalıklar demekte mümkündür.
1. Sıtma
Sıtma, parazitlerden kaynaklı olan en bulaşıcı hastalıklar arasında yer alır.
2. Nezle
Kış aylarında oldukça çok artan nezlenin bulaşıcı özelliği fazladır.
3. Su Çiçeği
İnsandan insana damlacıklar ve aynı zamanda hava yoluyla bulaşır. Son derece bulaşıcı bir hastalıktır.
4. Grip
Genellikle yüksek ateş sonucu ortaya çıkar. Baş ağrısı ve öksürük ile devam eder.
5. Tetanoz
Tetanoz, bulaşıcı hastalıklar içerisinde ölümcül sonuçlar ortaya çıkaran bir unsurdur. Tedavi edilemediği zaman sonuç ölüme kadar varmaktadır.
6. Boğmaca
Özellikle aşıları yapılmamış çocuklar bu konuda tehlike altındadır. Ayrıca 1 yaşın altında olan çocuklar için boğmaca büyük problem olabilir.
Bulaşıcı Hastalıkların Belirtileri Nelerdir?
Bulaşıcı hastalıkların farklı mikroorganizmalar ile ortaya çıktığından bahsetmiştik. Tabi böyle bir durumda kişide belirtiler ortaya çıkar. Buna göre kişinin bulaşıcı hastalığa yakalanıp yakalanmadığı anlaşılır. Özellikle bazı belirtiler son derece yaygın olarak görülürler. Bulaşıcı hastalıkların belirtileri şöyledir;
- İshal.
- Ateş.
- Yorgunluk.
- Boğaz ağrısı.
- Öksürük.
- Kas ağrıları.
Bulaşıcı hastalıkların hepsi kısa sürede geçecek değildir. Burada önemli olan hastalığın türü ve yayılma oranıdır. Buna göre bazı bulaşıcı hastalıklar uzun süreli tedavi ve hastanede yatış gerektirebilir. Ancak durumun çok kötü olmadığında hastalık uzun sürmeden geçecektir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
ŞEKER HASTALARI DİKKAT! Ayak Tabanında Yanma, Susuzluk, Ağız Kuruluğu, İdrara Sık Çıkma! Uzman İsim Uyardı! Bunu Yapmayan Yandı!
HIV POZİTİF NE DEMEK? HIV nedir, nasıl bulaşır? HIV ölümcül mü?
Yemek sonrası uyku bastırması diyabet belirtisi
Çocuğu Dubai çikolatası tüketen veliler dikkat: 100 gramlık Dubai çikolatasını yakmak için 1 saat spor şart
Uzman isim böyle uyardı! “Herkese uyan standart bir diyet programı yok”