Bu besinler beyni bitiriyor! İnanılmaz zararları ortaya çıktı
Besinlerde bulunan zararlı maddelerin ve metallerin fazla miktarda tüketilmesi beyin sağlığını olumsuz etkiliyor. Peki hangi besinler hangi zararlı maddeleri içeriyor? İşte beyin sağlığını olumsuz etkileyen besinler...
Haberin Devamı
/

Yeni bir araştırmaya göre; yağlı ve şekerli bir diyet sadece dört gün içinde hafızanıza, dikkatinize ve ruh halinize zarar verebilir. Nöroloji Akademisi tarafından yapılan araştırmaya göre; yağlı ve şekerli gıdalar zararlı, öyle ki dört gün içinde hafızaya zarar verebiliyor.
/

Çalışmada, 4 gün boyunca kahvaltıda yüksek yağlı ve şekerli yiyen katılımcıların verileri incelendi. Yağ ve şeker içeren beslenme programının kişinin düşünme ve hatırlama gibi becerilerini kötü yönde etkileyerek bilişsel sağlığını bozduğu belirlendi. Eatthis.com insan sağlığına zarar veren ürünleri açıkladı. Açıkladığı besinlerin yanı sıra, ürünlerin içindeki zararlı maddeleri de belirtti.
Haberin Devamı
Mikrodalga patlamış mısırı
/

Zararlı içerik: Trans yağlarTrans yağ kanımızda bulunan "HDL" adı verilen iyi kolesterolü düşürürken, "LDL" adı verilen kötü kolesterolün artmasına neden olur. Bu durum kalp krizi riskini artırır.
Tavuk nugget
/

Zararlı içerik: Digliserid, Red #40 (gıda boyası), karajenanGıda boyasının özellikler çocuklarda öğrenme yetilerine olumsuz etkisi olduğu ve hafızayı etkilediği ortaya koyulmuştur. Aşırı kullanılan gıda boyalarının DNA'nın yapısını bozduğu, dolayısıyla genetik bozulmalara yol açtığı ortaya çıkmıştır.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
İşlenmiş et
/

Zararlı içerik: Nitrat, aşırı tuzÇocuklar üzerinde yapılan bir çalışma sonucunda, 105 mg (litre başına) nitrat içeren sudan içen bireylerin 8 mg nitrat içeren sudan içenlere nazaran, görsel ve işitsel uyaranlara yanıt olarak ortaya çıkan şartlı motor reflekslerinde yavaşlama gözlemlenmiştir.
Aşırı yağda kızartılmış yiyecekler
/

Zararlı içerik: Hidrojenize yağTrans yağ asidi içeren gıdalar da kolesterolü yükseltir. Bu yağ çeşidi özellikle hidrojene nebati yağlarda bunur. Bilindiği gibi sıvı bitkisel yağlar hidrojenizasyon işleminde geçirilerek katı yağ haline getirilir. Trans yağ asitleri bu işlem sırasında oluşur ve ayçiçek yağı gibi başta zararsız bir bitkisel yağı zararlı bir hale getirir. Beslenme uzmanları; trans yağların kalp ve damar hastalıklarını tetiklediğini, aynı zamanda kansere yol açma riski taşıdıklarını belirtiyor.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Beyaz un
/

Zararlı içerik: Klor dioksitBeyaz ekmek, vücut Ph'ını düşüren yani vücudu asidik hale getiren bir besin. Bilindiği gibi vücut Ph'ı bir miktar alkali karakterdedir. Bu değer ( Yaklaşık 8 değeri ) ne kadar düşerse vücutta bir takım anormallikler ortaya çıkmakta, kilo alımı kolaylaşmakta, vücut daha hızlı yağlanmaktadır.
Cips
/

Zararlı içerik: Monosodyum glutamatMonosodyum glutamat gıdalarda genellikle lezzet arttırıcı olarak kullanılmaktadır. Bu madde vücuda alındığında tükürük bezleri salgısını etkileyerek tükürük salgısını arttırır. Böylece gıdanın lezzet özellikleri artar tüketen de daha hızlı ve daha sık yeme isteği uyanır. MSG bir bakıma nörotoksindir. Yani sinir hücrelerine zarar vermektedir. Bu yüzden merkezi sinir sistemini tahribata uğratarak alzheimer, parkinson ve epilepsi gibi hastalıklara neden olabilmektedir.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Tatlandırıcı
/

Zararlı içerik: SukralozYapılan araştırmalarda hormonal sistem dengesini bozduğu söylenmektedir.Yağ yakıcı hormon olan leptin sistemini bozmaktadır.İlerde meydana gelecek olan kilo sorunlarının sebebi olarak gösterilebilir.Çünkü vücudun tanıdığı bir şeker çeşidi değildir.
Beyaz şeker
/

Günümüzün önemli hastalıklarından biri olan obezitenin temel nedeni, aşırı şeker tüketmek. Yapılan çalışmalar açıkça gösteriyor ki fazla miktarlarda ve devamlı olarak şeker tüketildiğinde karaciğer şekerin bileşeni olan fruktozu yağ olarak depoluyor. Bunun sonucunda da özellikle bel çevresinde yağlanma hızla artıyor.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Şekerlemeler
/

Zararlı içerik: Yapay boya, fazla şeker, doymuş yağSentetik gıda renkleri, yiyeceklerin görsel açıdan çekici görünmesi ve daha fazla iştah açıcı görünmesi için katkı maddesi olarak yaygınca kullanılır. Yaygın olarak kullanılan yiyecek renklerinin bazıları Yeşil, Kırmızı, Turuncu vb. renklerdir. DEHB (Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu), sentetik gıda renklerinin kullanımı ile ilişkilendirilmiştir.
Kahve kreması
/

Zararlı içerik: Titanyum dioksit, trans yağlar ve şekerBeyaz un, sofra tuzu, şeker, sakız, diş macunu, sabun, deterjanlar, kimyasal ilaçlar, vitamin hapları, şekerleme, karbonat, kabartma tozu gibi ürünlerde titanyum dioksit kullanılmaktadır. Işığı yansıtıcılık, beyazlık ve kapatıcılık gibi özelliklere sahip olmasından boya sanayinde ve beyazlaştırıcı, kalınlaştırıcı, güneş ışığını kesme özelliğine sahip kozmetiklerde kullanılmaktadırlar.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Sosisli sandviç
/

Zararlı içerik: Yüksek tuz, Orange B (gıda boyası)Çocuklarda obezite, erkek ergenlik, göz bozukluğu ve psikolojik bozukluklara yol açan sosis için kadınlarda rahim ve meme kanseri riskini 3 katına çıkardığını bilimsel veriler ışığında görebilmek mümkündür. Tüm bu sebeplere bağlı olarak sosis ve benzeri gıdalardan uzak durmanın ömrünüzün daha uzun ve sağlıklı olması bakımından öneme sahip olduğunu söyleyebilmek mümkündür.
Dondurulmuş balık ve deniz ürünleri
/

Zararlı içerik: Tert-bütilhidrokinonDondurulmuş balık tüketirken lezzet açısından çok bir fark olmamakla birlikte balığın çözülüp tekrar dondurulmasını önlemek en temel nokta. Dondurulmuş balığı çözdükten sonra tekrar dondurmak veya uzun süre bekletmek içerisinde zararlı bakteriler üremesine neden oluyor. Bu sebeple dondurulmuş balık tüketirken bu noktaya dikkat etmek önemli.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Margarin
/

Zararlı içerik: Potasyum sorbat, trans yağ, soya yağı, gıda boyası
Hazır Turşu
/

Zararlı içerik: Yüksek tuz ve potasyum benzoat (koruyucu katkı madde)
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Hindi
/

Zararlı içerik: Arsenik
İşlenmiş somon
/

Zararlı içerik: PCB (Poliklorlu bifenil)
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Yapay çikolatayla kaplanmış gıdalar
/

Zararlı içerik: Polisorbat 60
Sağlıksız şartlarda kurutulmuş meyve
/

Zararlı içerik: Sülfit
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Pankek şurubu
/

Zararlı içerik: Yüksek fruktozlu mısır şurubu
Bulyon küpleri
/

Zararlı içerik: Monosodyum glutamat
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Endüstriyel şartlarda üretilmiş dondurma
/

Zararlı içerik: Soya yağı, titanyum dioksit, yapay renklendirici
Granola bar
/

Zararlı içerik: Şeker, mısır şurubu, sorbitol (yapay tatlandırıcı), soya yağı ve BHT
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Salata sosu
/

Zararlı içerik: Sodyum karboksimetil selüloz
Sporcu içeceği
/

Zararlı içerik: Yapay boya, ağaç reçinesi
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Şekerli kahvaltılık gevrek
/

Zararlı içerik: İşlenmiş karbonhidrat ve şeker.
Konserve çorba
/

Zararlı içerik: Monosodyum glutamat
Haberin Devamı
Haberin Devamı