Boyun bölgesi kırışıklıkları önlenebilir mi?
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İlsun Aka, yaşlılığın kendini belli ettiği bölgelerden biri olan boyun kırışıklıkları için neler yapılabileceğini sizler için anlatıyor.
Boyun, yaşlanma belirtilerinin belirgin olduğu bölgelerden biridir. Boyun yaşlanmasının belirtilerini ortadan kaldırmak, insanların daha genç ve sağlıklı görünmesine yardımcı olacaktır. Yüzün ve boynun genç ve sağlıklı görünümü zamanla kaybolur, genetik yatkınlık, yerçekimi, çevresel koşullar, sigara kullanımı, sık kilo alıp verme, yaş ve stres gibi faktörlerin bir araya gelmesiyle cilt ve yumuşak dokularda sarkmalar meydana gelir.
Boyun sarkması kişileri olduğundan daha yaşlı gösterebilir
Gıdı adı verilen bölge, çeneden boynun alt kısmına kadar olan alanı kaplar. Vücudun belirli kısımları yaşla birlikte sarkma eğilimindedir. İlk sarkma bölgesi gıdı ve boyun bölgesidir. Boyun sarkmasının nedeni kilo alımı veya genetik faktörlerdir. Gıdı bölgesindeki aynı zamanda çenenin belirginleşmesi çene hattının daha küçük görünmesini sağlar.
Boyun sarkması görünümden rahatsız olanlar için geliştirme teknikleri ile birlikte uygulanabilecek yöntemler mevcuttur. Kişinin ihtiyacına göre belirlenecek olan yöntem sayesinde sarkık gıdı görünümünü azaltılır ve boyun bölgesine daha uzun bir görünüm kazandırılır.
Kırışıklık tedavisi nasıl yapılır?
Botoks enjeksiyonu ile boyun bölgesindeki ince çizgilerin giderilmesi mümkündür. Uygulamada amaç daha genç, pürüzsüz bir görünüm elde etmektir.
Dolgu uygulaması da medikal estetikte en sık kullanılan yöntemlerden biridir. Bu uygulamalarda en sık kullanılan dolgu maddelerinden biri hyalüronik asittir. Hyalüronik asit enjeksiyonu yaptıran kişiler daha pürüzsüz, daha elastik bir cilde sahip olurlar. Hyalüronik asit vücudumuzun her dokusunda önemli bir maddedir. En önemli görevlerinden biri cilt yaşlanmasını önlemektir. Cilt altındaki sorunlu bölgeye küçük bir iğne ile ağrısız bir şekilde enjekte edilir.
Gıdı germe işlemi ise cerrahidir. Kulak arkasından açılan kesiler ile işlem gerçekleştirilir. Genel anestezi ya da sedasyon, lokal anestezi ile işleme başlanır. Kişiye rahatsızlık veren sarkmış gıdı bölgesi kesilerek alınır. Alınan deri sonrası gıdı düz ve pürüzsüz görünerek boyun hattını öne çıkarır.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SESSİZ KATİL! Uzman isimden böbrek kanseri uyarısı: ‘Riski azaltmak için…’
40 yaş altı felç geçiren erkeklerin sayısı artıyor! Nedeni ise...
Kulak çınlaması ve baş dönmesi anemi habercisi olabilir!
Araştırma: Alzheimer riski en düşük meslek belli oldu!
SÜREKLİ ÜŞÜME HİSSİ NEDEN OLUR? D vitamini eksikliğinden kansızlığa tek tek açıklandı! ÜŞÜMEYE İYİ GELEN BESİNLER