Beyincik Görevleri Nelerdir? Beyincik Vücutta Ne İşe Yarar?
Beyincik, vücudu yöneten özelliklerden biri olan dengenin sağlanması için faaliyet gösteren organlardan biri olarak tanımlanabilir. Kaslara da etkisi bulunmaktadır.
Beyincik Görevleri Nelerdir?
Beyincik, oran olarak bakıldığı zaman yaklaşık olarak nöronların yarısı kadar bir yer içermektedir. Bu sebepten dolayı da çok önemli özelliklere sahiptir. Bunlardan bazıları yürüme, ayakta durma, konuşma, motorik aktiviteler olarak sıralanabilir.
Beyincik, ağırlık olarak yaklaşık 150 gram olduğu bilinir. Beyaz ve basık, oval bir şekilde olan beyincik, arka beynin en büyük yapısı olarak bilinmektedir. İstemli hareketleri koordine etme işlevinden sorumludur. Koordinasyon, duruşlar ve dengenin sağlanması da bu organ sayesinde mümkündür. Merkezi sinir sisteminin önemli bir parçası olarak tanımlanabilir.
Beyincik Vücutta Ne İşe Yarar?
İnsan doğası gereği hareket edebilme, konuşabilme ve diğer pek çok faaliyeti yerine getirebilme özelliğine sahiptir. Beyincik bu noktada insana fayda sağlayan bir organdır. Beyincik insan vücudunda ne işe yaradığı aşağıda maddeler haline sıralanmıştır:
1. Beyincik, tüm kasları koordine eder ve hareketlerin ince olan ayarlarından da sorumlu olmaktadır.
2. Beyincik, beyne doğrudan gönüllü göz hareketi üzerinde tam olarak bir kontrol sağladığından keskin bir görme için gerekmektedir.
3. Yapmak istenilen her hareket ya da faaliyet beyinde fikir olarak ortaya çıkar. Beyincik, beynin planlanmış olan bu hareketleri meydana getirmek için vücudun diğer bütün yerlerine talimat göndermektedir.
4. Beyincik, dikkat, korkuya tepki verme, dikkat, hareket gibi pek çok işlevsel alanda aktif bir şekilde rol oynadığı düşünülen bir organdır.
5. Beyincik, serebrum ve beyin ve omurilik de dahil olmak üzere beyinden ve sinir sisteminde bulunan diğer tüm bölgelerden bilgi almaktadır. Bu gelmiş olan bilgiler sonrasında beyincik organı tarafından istemli hareket meydana getirmek ve bu hareketleri kontrol etme amacıyla kullanılır.
6. Beyincik organının en önemli özelliklerinden biri omurilikten, beynin diğer alanlarından ve duyulardan sinyal almada sorumlu olması olarak bilinir. Bu sebepten dolayı beynin bu alanının hasar görmesi çeşitli olumsuz sonuçlar ortaya çıkaracaktır. Denge eksikliği, hareketleri kontrol edememe, yavaş ve eksik olan hareketler, titreme, konuşma problemi gibi olumsuz özellikler görülmeye başlanacaktır.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Grip ve soğuk algınlığına karşı en güçlü kalkan! Bağışıklığı güçlendiriyor: PORTAKALDAN 10 KAT DAHA ÇOK C VİTAMİNİ İÇERİYOR!
Araştırmalar Beyin İçin En Zararlı Besini Ortaya Koydu! Bol Bol Tüketenler Dikkat! Bunama Ve Bilişsel Gerileme Riskini Artırıyor
Vitamini Bol, Faydası Saymakla Bitmiyor Ama Bu Gruptaysanız Dikkatli Tüketin
Araştırma: Antibiyotik ve antiviral ilaçlar demans riskini azaltabilir
Uzman İsimden Domuz Gribi Uyarısı: Ocak Ayı İle Birlikte Pik Yapıyor