hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bembeyaz dişlere sahip olabilirsiniz!

    Bembeyaz dişlere sahip olabilirsiniz
    expand

    Diş Hekimi İrem Erol, diş beyazlatma yöntemlerini sizler için anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diş beyazlatma, diş hekimi tarafından uygulanan estetik diş uygulamalarından biridir. İşlemde beyazlatma ürünü direkt dişlere uygulanır. Bu ürünler ısı, özel bir ışık veya lazer ile birlikte kullanılabilir. Sonuçlar sadece 10-45 dakikalık bir tedavide görülebilir hale gelir. Ancak çarpıcı sonuçlar elde etmek için genellikle birkaç randevuya ihtiyaç olabilir. Ancak diş beyazlatma ile ilk tedaviden sonra etkili sonuçlar elde edilebilmektedir.

    Beyazlatma işleminin etkileri ne kadar sürer?

    Dişlerin beyazlığı lekelenmeye neden olan yiyecek ve içeceklere bağlıdır. Lekeleyen yiyecek ve içeceklerden kaçınanlar, başka bir beyazlatma tedavisi veya rötuş gerekmeden önce 6-8 ay veya daha uzun süre dişlerindeki beyazlığı koruyabilir. Beyazlık derecesi, dişlerin durumuna, lekelenme seviyesine ve kullanılan beyazlatma sisteminin türüne bağlı olarak kişiden kişiye değişiklik gösterir.

    Beyazlatma işleminde dikkat edilmesi gerekenler

    Diş beyazlatma işleminde ek koruyucu önlemler alınır. İşlem sırasında diş etlerinizi ve ağız boşluklarınızı beyazlatmanın etkilerinden korumak için tedaviden önce diş eti dokusuna bir koruyucu jel uygulanır ve yanak için bir kalkan kullanılır. Reçetesiz satılan ürünler bu ekstra koruyucu önlemleri sağlamaz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlk olarak, dişler muayene edilir ve tam tıbbi geçmişinizi değerlendirilir; lekelerin tipi ve restorasyonların sayısına, konumuna bağlı olarak uygun bir tedavi süreci olup olmadığını belirlemede yardımcı olabilir. Muayenenin ardından lekeleri hafifletmek için uygun olan en iyi tedaviyle beyazlaştırma işlemini yapabilir.

    Dişte tedavi edilmesi gereken diş problemleri görülürse öncelikle bunun tedavisi sağlanır. 16 yaş altı çocuklarda beyazlatma tavsiye edilmez. Bunun nedeni dişin pulpa odasının veya dişin sinirinin bu yaşa kadar genişlemesidir. Bu koşul altında diş beyazlatma, pulpayı tahriş edebilir veya hassaslaşmasına neden olabilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow