hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bel fıtığı korkulu rüya olmaktan çıkıyor

    Bel fıtığı korkulu rüya olmaktan çıkıyor
    expand

    İşgücü kaybı ve uzun süreli tedaviler nedeniyle toplumda en korkulan hastalıklardan biri olarak kabul edilen bel fıtığı, korkulu rüya olmaktan çıkıyor. Hastalar, "Endoskopik Mikrodiskektomi" yöntemi ile kısa sürede günlük hayata dönüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul Medipol Hastanesi Nöroşurirji Uzmanı Yard. Doç. Dr. Mehmet Tokmak, bel fıtığında, modern teşhis ve tedavi yöntemleri sayesinde iyileşme oranında başarılı noktalara ulaşıldığını söyledi.

    Toplumda çok sık rastlanan bel fıtığının, işgücü kaybı ve uzun süreli tedaviler nedeniyle en korkulan hastalıklardan biri olarak kabul edildiğini aktaran Tokmak, ilerlemiş bel fıtıklarında, ağrının sürekliliği ve nörolojik hasar olması durumunda tedavi yönteminin cerrahi olabileceğini belirtti.

    Minimal invaziv cerrahinin günümüzdeki son aşamalarından birinin Endoskopik Mikrodiskektomi olduğunu belirten Tokmak, "Bu yöntemle, hastalar, klasik cerrahiye göre daha kısa sürede günlük hayata dönülebilmekte ve bel konforu sağlanabilmektedir" diye konuştu.

    Nöroşurirji Uzmanı Yard. Doç. Dr. Mehmet Tokmak, "her bel fıtığı hastası ameliyat edilmeli midir?" sorusuna "Bel fıtığı hastalarının büyük çoğunluğu tıbbi tedavi ile tedavi edilebilir. Hastalığın tedavisinde fıtığın derecesine göre çeşitli aşamalar vardır. Ameliyat tüm fıtık hastalarının yüzde 5 ile 10'una gereklidir. Ameliyatın gerekliliği konunun uzman doktoru tarafından belirlenmelidir" cevabını verdi.

    Tokmak, ameliyat dışındaki tedavi yöntemlerini ise "ameliyat gerektirmeyen hastalarda istirahat, ilaç tedavisi ve fizik tedavisi uygulanabilir, korse önerilebilir. Egzersiz programı ile de hastaya beli ergonomik kullanma öğretilmelidir" olarak açıkladı.

    Mehmet Tokmak, "ilerlemiş bel fıtıklarında, ağrının hiçbir tıbbi tedaviye cevap vermemesi ve/veya nörolojik  hasar olması durumunda tedavi yöntemi cerrahi olabilir" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow