hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Baş Dönmesi İçin Hangi Doktora Gidilir? Baş Dönmesine Hangi Bölüm Bakar?

    Baş Dönmesi İçin Hangi Doktora Gidilir Baş Dönmesine Hangi Bölüm Bakar
    expand

    Genellikle orta ve ileri yaş gruplarında sıkça görülen bir sağlık sorunu olan baş dönmesi, kişinin çevresindeki cisimlerin ya da kendisinin hareket ettiğini düşünmesi şeklinde bilinir. Sıkça karşılaşılan bu sorun, vücuttaki pek çok sistemi önemli ölçüde etkileyebilen ve erken tanıyı gerekli hale getiren sorunların da başında geliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Baş Dönmesi İçin Hangi Doktora Gidilir?

    Uzun bir süredir devam eden bir baş dönmesi şikayeti için uzman hekimlerin sistemli bir muayene yapması gerekir. Özellikle de vertigo hastalığına bağlı olarak gelişen baş dönmesi durumunda kulak burun boğaz ve nöroloji polikliniklerinde gerçekleştirilen testler teşhisin konulmasında etkilidir. Bazı hastalarda tansiyona bağlı baş dönmeleri de sıkça meydana gelebilir.

    Yapılan araştırmalara göre ise, baş dönmesi nedenleri arasında yaklaşık %85 oranında iç kulaktan kaynaklanan nedenler yer alır. Bazı zamanlarda baş dönmesi dahili rahatsızlık nedeni ile de olabilir. Bu nedenle yapılacak olan muayenede pek çok tetkik istenir.

    Baş Dönmesine Hangi Bölüm Bakar?

    Baş dönmesi, başlı başına bir hastalık değil de, bir hastalığın asıl nedenidir. Bu nedenle de yapılacak olan tüm incelemeler birden çok poliklinik muayenesini ve test sürecini mümkün kılabilir. Günümüzde en sık sorulan sorulardan birisi de baş dönmesi için hangi doktor gidilmesi gerektiği sorusudur. Nöroloji polikliniğinden randevu alınarak randevu sonucunda uzman doktorun gerçekleştireceği bir muayene ile hastalığın teşhis edilmesi için atılacak olan en önemli adımdır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Baş dönmesi, muayenesi yapılırken genellikle hastada gözle görülen bir hastalık olup olmamasına bağlı olarak ayakta ya da yürüme şeklinde teşhis ve tanı süreçlerinden söz edilebilir. İç kulağın denge sorunlarından kaynaklanan baş dönmeleri de sıkça görülür. Beyinden kaynaklanan baş dönmeleri ise, ani baş hareketlerine izin vermeyen çok akut tablolardır. Kusma, bulantı gibi durumlar da bu duruma eşlik edebilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow