Bamyanın Besin Değeri: Bamyanın Kaç Kalori?
Bamya bağışıklık sistemini destekleyen ve cilt sağlığına da faydalı olan bir sebzedir. Bamyanın 100 gramında 2,2 g karbonhidrat ve 2,1 g protein bulunmaktadır.
Bamyanın Besin Değeri
Bamya besin değeri yüksek bir sebze olarak karşımıza çıkar. A, C, K vitaminleri açısından zengin olan bamya demir ve magnezyum bakımından da zengindir. 100 gram bamyada günlük alınması gereken folik asit miktarının %20'si alınmış olur.
100 gramlık bamyada 30 kalori vardır. 100 gram bamyada 84 mg kalsiyum, 70 mg A vitamini, 1,3 mg demir ve 36 mg C vitamini bulunmaktadır. 1 su bardağı bamyada 24 kalori vardır. Bunun %49'u karbonhidrat, %47'si protein ve %4'ü de yağdır.
Bamyanın Kaç Kalori?
Bamyanın %23'ü karbonhidrat, %22'si protein, %2'si yağdan oluşur. 1 su bardağı bamya 24 kalori barındırır. Uzun süre tok tutması ve sağlıklı olması nedeniyle bamya birçok kişi tarafından tercih edilir. Bamya, sıcak seven bir sebzedir ve ülkemizde de yetiştirilmektedir.
Bamyanın Faydaları Nelerdir?
Bamya kilo verme sürecinde destek olacak sebzeler arasında yer almaktadır. Lifli bir sebze olduğundan bağırsakların çalışmasını sağlar ve gün boyu tok tutar. Bamya mide asidini dengelediği için mide rahatsızlıklarını da önler. Özellikle ülser ve reflü gibi ciddi mide rahatsızlıklarında bamya tüketilmesi önerilir. Bitkisel kaynaklı protein almak isteyen kişiler genellikle bunu bamyadan alırlar.
Bamya içinde yüksek oranda bitkisel protein barındıran bir sebzedir. Antioksidan olarak A ve C vitamini bakımından zengindir ve vücudunuzdaki zararlı maddeleri bamya tüketerek atabilirsiniz. Cilt sağlığını da olumlu etkileyen bamya göz problemlerinin de önüne geçmenizi sağlar. Su oranı yüksek bir sebze olduğu için kabızlık gibi bağırsak sorunlarının önüne geçmek için düzenli bir şekilde bamya tüketilmesi önerilir. Bağışıklık sisteminin güçlenmesi için de bamya tüketilmelidir.
Bamya Hakkında Bilgiler
Bamya, sıcak iklim seven ve özellikle Batı Afrika ile Güney Asya'da yetişen bir bitkidir. Bamyanın toplanması için olgunlaşması beklenmez ve oldukça çekirdekli bir yapısı bulunur. Birçok ülkede sebze yemeklerinin daha lezzetli olması için tercih edilen bamya tek başına da tüketilen bir besindir.
Şifaları fazla olan bamyanın tüketilmesi uzmanlar tarafından da önerilmektedir. Ülkemizde de yetiştirilen bir sebze olan bamya Sultani, Amasya, Bornova ve Balıkesir'de yetiştirilir. Bamya özellikle de beslenmesine dikkat eden ve kilo vermek isteyen kişilerin tükettiği bir sebzedir. Lifli bir sebze olmasından dolayı hem sindirim sistemini destekler hem de uzun süre tokluk sağlar.
Kaynak: Makalenet
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Dikkat: Öldürebilir! Bir Lezzet Uğruna Riske Girmeyin
Uyuşukluk, Karıncalanma, Kas Zayıflığı Varsa Dikkat! Sebebi Tatlı Zehir Olabilir! Uzmana Gitmekte Geç Kalmayın
Hava Yoluyla Kolayca Bulaşıyor! Bu Hastalığa Dikkat! Kovid-19'dan Sonra Bulaşıcı Hastalıklara Bağlı Ölümlerde İkinci Sırada
Çin’de 5 Yıl Aradan Sonra Salgın Alarmı: HMPV ve COVID-19’un Ortak Noktaları ve Farklılıkları Neler?
Geçmeyen Ağız Kokusu Hastalık Habercisi Olabilir! Peki Hangi Koku Hangi Hastalığı İşaret Ediyor? Diyabet, Bağırsak Tıkanıklığı, Böbrek Hastalıkları, Bakteri...