Bağışıklığı güçlendiren kış çorbası tarifi
Havaların soğuması, koronavirüs vakalarının artmasını ve gribal enfeksiyon riskini de beraberinde getirdi. Bu süreçte bağışıklık sisteminin güçlü olması gerektiğini söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Merve Işkın, gribal enfeksiyon ve koronavirüs salgınına karşı vatandaşların bağışıklığını güçlendirecek içinde zencefil ve zerdeçal olan kış çorbası tarifi paylaştı.
Dr. Öğr. Üyesi Merve Işkın, havaların soğumasıyla birlikte vatandaşların bağışıklık sistemini güçlendirecek gıdalar tüketmesi gerektiğini belirti. Dr. Öğr. Üyesi Işkın, “Havaların soğuması ve koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle bağışıklığımızı güçlendirmemiz gerekir. Yapacağımız kış çorbamızın içerisinde de zencefil ve zerdeçal bulunuyor.
Zencefil ve zerdeçalın bağışıklığı güçlendirme özelliği herkes tarafından biliniyor. Bizlerde zencefil ve zerdeçalı özellikle kış aylarında çorbalarımızda kullanmaya özen göstermeliyiz” diye konuştu.
Terbiyeli sebze çorbası için malzemeler
Vatandaşlara, bağışıklığı güçlendiren kış çorbası içmelerini tavsiye eden Dr. Öğr. Üyesi Işkın, çorbanın malzemelerini şöyle sıraladı:
“1 adet kuru soğan, 2 dal kereviz, 2 dal yeşil sağan, 2 adet havuç, 1 adet kabak, 1 adet dolmalık kırmızı biber. Çorbanın terbiyesi için; 2 yemek kaşığı un, yarım su bardağı yoğurt, 1 adet yumurta sarısı, limon, tuz, zencefil, zerdeçal, karabiber”
Terbiyeli sebze çorbası yapımı
Dr. Öğr. Üyesi Işkın, çorba yapımını ise şöyle anlattı:
“4 yemek kasığı sıvı yağ tencereye alınır. Soğanlar küçük küçük doğranır ve sıvı yağında sotelenir. Küçük bir şekilde doğranan sebzeler pişme sürelerine göre; havuç, yeşil soğan, kırımızı biber, kabak ekleyerek kavrulur. 6 su bardağı su ilave edilir. Orta derece ateşte 10 dakika kaynatılır. Terbiyesi hazırlanıp çorbaya eklenir. Son olarak baharatlar eklenir. Servis edilirken de ince kıyılmış maydanozlar ile servis edilebilir.
Çorbanın terbiyesi için:
Yarım su bardağı yoğurt bir kaba alınır. 2 yemek kaşığı un, 1 çay kaşığı tuz, 1 yumurta sarısı karışıma eklenir. Ardından 3 – 4 damla limon damlatılır. Homojen bir kıvana gelene kadar karıştırılır. Kaynayan çorbaya zencefil, zerdeçal ve tuz eklenir. Ardından terbiye yavaş yavaş çorbaya ilave edilir."
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Grip misin yoksa nezle mi? Grip, nezle ve soğuk algınlığı arasındaki farklar ne? İşte ayırt etmenin yolu
Vücutta 300'den Fazla Reaksiyonda Görevi Var! Eksikliğinde En Sık Görülen Belirti Kas Krampları... Magnezyumun Önemi
Ağız Kanseri Riski: Erkeklerde 2 Kat Fazla Görülüyor! Belirtileri Göz Ardı etmeyin...
Gözden Kaçan En Önemli Salgın! Mide Ve Bağırsak Kanserlerini Tetikliyor! Bulaş Yaşı Çocukluk Çağına Kadar İndi
Uzman İsimden Korkutan Uyarı: 2050 Yılında, Dünya Nüfusunun Yarısı Miyopi Olacak Diye Tahmin Ediyoruz