Aynı kişideki farklı göz renkleri hastalık değil
Dr. Seda Çelik, Van kedilerinde olduğu gibi kişilerdeki farklı göz renklerinin aslında bir hastalık olmadığını söyledi.
Çok nadir görülse de bazı insanlar da Van kedileri gibi farklı göz renklerine sahip olabiliyor. Bazı kişilerde bir göz farklı diğeri farklı renge sahip olurken, kimilerinde ise aynı göz iki farklı renk taşıyabiliyor. Halk arasında bu durum hastalık olarak değerlendirilse de uzmanlar nadir görülen bu durumu hastalık olarak kabul etmiyor.
Dr. Seda Çelik, tıp literatüründe ’Heterokromi’ olarak bilinen gözlerdeki renk farklılığını hastalık olarak görmediklerini belirtip, “Heterokromiyi bir hastalık olarak görmüyoruz. Çok nadir gördüğünüz çoğunlukla hiçbir hastalığın belirtisi olmayan, hastaya hiçbir zararı olmayan bir şeydir.
Genellikle doğuştan ortaya çıkıyor. Estetik olarak görüntü farklılığı sağlıyor. Renk farklılığı anlamına geliyor. Gözümüze rengini veren pigmentlerdir. Pigmentlerde farklılık olduğunu gösteriyor. Çok nadiren de olsa hastalıklara eşlik edebiliyor. Bunlar bazen doğuştan olan sendrom hastalıklar. En sık gördüğümüz Horner sendromu oluyor. Ancak biz heterokromi gördüğümüzde hemen hastayı yönlendirmiyoruz genellikle eşlik eden problemler varsa bunu destekleyici gibi oluyor. Bazı edimsel hastalıklara da eşlik edebiliyor. Bunlar daha çok üveitler, glokom da kullandığımız prostaglandin analogları ve fux üveiti hastalıkları özellikleri en sık gördüklerimizden” şeklinde konuştu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
TÜRKİYE'NİN KANSER HARİTASI! Ne İstanbul ne de Ankara, en az ölüm bakın hangi şehirde!
İBN-İ SİNA'DAN GRİP VE NEZLEYE REÇETE! Yüksek Ateş, Öksürük, Burun Akıntısı, Hapşırma İle Ortaya Çıkıyor! Boğaz Ağrısını Yok Ediyor!
EGZAMA, KURULUK, KAŞINTI, KEPEKLENME VE DÖKÜNTÜ! Cildi Bebek Gibi Yapıyor, Ölü Derileri Resmen Kazıyor: '1 Parçası Yetiyor'
Hastalıkları taklit eden bakteri ABD'den sonra Türkiye'de de görüldü
Kemiklere faydalı ama aşırı tüketilince zarar veriyor: İştahsızlık, kansızlık ve kabızlık nedeni