hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aşırı gürültüye maruz kalan çocuklar risk altında

    Aşırı gürültüye maruz kalan çocuklar risk altında
    expand

    Amerika’da hazırlanan bir rapor, aşırı gürültüye maruz kalan çocuklar ve ergenlerin işitme kaybı riski taşıdığına dikkat çekti. Kulak kanalları küçük olan çocuklar yüksek seslerden yetişkinlere oranla daha fazla etkileniyor. Uzmanlar; TV, bilgisayar, radyo ve kulaklıklardan gelen seslerin kısılması konusunda uyarıyor. (Sabah)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amerikan Pediatri Akademisi'ne göre, aşırı gürültüye maruz kalan çocuklar ve ergenler işitme kaybı riskiyle karşı karşıya... Akademinin raporuna göre; çocukların kulak kanalları yetişkinlere göre daha küçük olduğundan bu durum yüksek frekanslı seslerin yoğunlaşmasına yol açıyor. Söz konusu endişe sadece ses seviyesi ile ilgili değil, aynı zamanda çocukların gürültüye ne kadar süre ve ne sıklıkta maruz kaldıklarıyla da ilişkili...

    Trafik gürültüsü veya arka planda çalan televizyon sesi gibi yaygın sesler; uykuyu, öğrenmeyi ve yaşam kalitesini bozabiliyor. Kişisel dinleme cihazlarının gürültüye maruz kalmanın en yaygın biçimi olduğunu belirten uzmanlara göre, söz konusu cihazlara aşırı maruz kalmak işitme kaybına, kulak çınlamasına veya günlük seslerin dayanılmaz derecede yüksek ve acı verici göründüğü bir durum olan hiperakuziye yol açabiliyor. Raporda ayrıca, işitme kaybının önlenmesi için televizyon, bilgisayar, radyo ve kişisel dinleme cihazlarının sesinin azaltılması, dinlemeye ara verilmesi ve kulaklıkların dikkatli kullanılması gibi ipuçlara da yer verildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow