Antibiyotik; hayat unsurlarının düşmanı ama…
Antibiyotik kullanımı sağlık alanında çağımızın en büyük çıkmazlarının başında geliyor. Antibiyotik kullanılmalı mı, uzak mı durulmalı ya da ne sıklıkta kullanılmalı. Geleneksel Tıp Uzmanı Dr. Muammer Yıldız antibiyotik kullanımına ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu.
Antibiyotik kullanımının çok zaruri hallerde yani enfeksiyonun hayatı tehdit eden risk seviyelerine ulaştığı durumlarda kaçınılmaz bir faydası var.
ZEHİR DE İLACA DÖNÜŞEBİLİR
Kriz durumlarında zehri dahi kullanmanın bir sakıncası yok. Bilindiği üzere geleneksel tıpta da binlere yıllık tecrübeler de buna işaret ediliyor. En iyi ve en etkili ilacın zehir olduğu bilinmekle birlikte burada dozun ve kullanım süresinin önemi kesinlikle ve kesinlikle unutulmamalıdır. Dikkat edilmesi durumunda bu zehrin ilaca dönüştürülebileceği tarih boyunca hep dile getirilmiştir. Dolasıyla antibiyotiği sakıncalı hale getiren durumlar ise özellikle son 30-40 yıldır çok yaygın ve maalesef her enfeksiyon durumunda kullanılması olmuştur. Enfeksiyonun az, orta, yüksek ve çok yüksek evrelerinde fark gözetmeksizin antibiyotik kullanımı sakıncalıdır. Antibiyotiğin virüslerde, bakterilerde ve neredeyse bütün mikro organizmalarda kullanılması tehlike arz etmektedir. Unutulmamalıdır ki antibiyotik hayatımızda sürekli var olacaktır. Ancak antibiyotik yazan hekimler ve kullanan herkes bilmelidir ki bağırsak florası antibiyotik kullanımı ile bozulacak, bağırsakların insan sağlığı açısından önemini de düşünerek kullanmak ve yazmak gerekir.
ANTİBİYOTİK; HAYAT UNSURLARININ DÜŞMANI
Antibiyotiğin tanımını başka dillerde ele aldığınızda daha iyi anlayabiliyorsunuz. Antibiyotik kelime anlamına baktığınızda hayat unsurlarını ortadan kaldıran demektir, bazı kaynaklar Türkçe’ye “hayata karşı” olarak da çevirmişlerdir. Arapça’ya baktığınızda ise “hayat unsurlarının düşmanı” olarak kullanıldığını görmekteyiz. Bakterileri yok eden ve bakterilerin düşmanı olan tehdit hayatın da düşmanı oluyor.
DENEY ÇALIŞMASI ORTAYA KOYDU
Bununla ilgili herkesin deneyebileceği önemli bir çalışma yaptım; Bir mikro organizma, bakteri olan sirke anasının içine antibiyotik attım. Biliyorsunuz ki sirke anasındaki bakteri ile bağırsaklarımızdaki faydalı bakteriler aynıdır. Ve antibiyotik atılan sirke anasının üremediğini göreceksiniz. Orada hayat unsuru olan faydalı bakterileri öldürdüğünü gözlerinizle göreceksiniz. Kimyasal antibiyotik kullanımını azaltmak için soğan, sarımsak, turp, nar, ıspanak, zencefil, kivi, kırmızı biber, pırasa gibi vitamin ve folik asit bakımından zengin besinler tüketilebilir.
KOŞULLU FAYDA…
Antibiyotik kullanırken çok çok dikkatli olmalı ve zaruri durumlar dışında kesinlikle uzak durmalıyız. Kısaca antibiyotik kullanımı sınırlı olması şartı ile koşullu bir faydadan bahsedilebilir, bir haftayı geçen kullanımlardan da uzak durulmalıdır.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
ZEHİR GİBİ BİR HAFIZANIN SIRRI! İbn-i Sina'nın şifa reçetesi: Unutkanlığı gideriyor, bağışıklığı güçlendiriyor
Türkiye'de her 7 kişiden 1'inde bu hastalık var! Çoğu kişi farkında bile değil... "Organ kayıplarına ve hayati risklere yol açabilir"
Hava sıcaklıkları 10 derece birden düşecek! Ani sıcaklık değişimine dikkat! Damar tıkanıklığı ve kalp krizini tetikliyor
Uzmanı uyardı! "Pirinç eriştesi veya mantardan ölebilirsiniz" Uzakdoğu'ya seyahat edenler dikkat
Vitamin mineral eksikliği tetikliyor! Büyüme ağrısını iyi tanıyın