İrem Derici yoğun bakıma alındı | Anoreksiya nedir? Belirtileri nelerdir?
İrem Derici rahatsızlığından ötürü yoğun bakıma kaldırıldı, Derici'nin hastalığına dair Aneroksiya hastalığına dair tedavi olmadığı zaman hastanın vücudunda ölümcül sonuçlar doğurabilir. Merak edilen Anoreksiya Nervoza nedir? Belirtileri nelerdir? Tedavisi var mıdır?
Anoreksiya Nervoza, enerji alımının kısıtlanması, vücudun kilo alması veya kendiliğinden algılanan ağırlık veya şekil bozukluğu gibi yoğun bir korkuyla karakterizedir. Bazı insanlar için, yiyeceklerini ve kilolarını kısıtlamak, onların kontrolünden çıkarılan yaşam alanlarını kontrol altına almanın bir yolu olabilir ve vücut imgesi, kendi özsaygı duygusunu tanımlamak için gelebilir. Ayrıca, acı, stres veya kaygı gibi çok karmaşık veya korkutucu duygularını ifade etmenin bir yolu olabilir. Psikolojik ve muhtemelen hayatı tehdit eden yeme bozukluğu olup, vücut ağırlığı vücut ağırlığına göre daha düşüktür (buna BMI [Vücut Kütle Endeksi] ve bireyin boy ve kilosunun bir fonksiyonudur) aşırı ve gereksiz kilo kaybı, kilo artışı üzerine mantıksız korku ve kendini görüntü ve vücuda çarpıtmış algılamadır.
Hastalığın tipleri
Tutulma / Temizleme Tipi - Bu yeme bozukluğundan hasta, yediğinde boşalır. Bu, genellikle, bir hastanın yeme ile ilgili olarak yaşadığı ezici suçluluk duygularının bir sonucudur; kusma, müshilleri kötüye kullanma veya aşırı egzersiz yoluyla telafi ederler.
Kısıtlayıcı - Bu formda, birey vücuttaki kalorik ihtiyaçların çok altında olan asgari bir miktarı karakteristik olarak yavaş yavaş açlıktan besleyerek tüketilen yiyecek miktarını şiddetle sınırlar.
Anorekisyanın nedenleri nedir?
Anoreksiya basit bir bozukluk değildir. Birçok semptom ve etkisi vardır ve sebepleri de karmaşıktır. Şu anda, anoreksiya nervosa'nın hem biyolojik hem de çevresel faktörlerin bir sonucu olarak geliştiği düşünülmektedir. Bu yeme bozukluğunun oluşumuna katkıda bulunacak çevresel faktörlere örnekler şunlardır:
- İnce insanları sürekli olarak ideal kalıplaşmış olarak güçlendiren medyadaki incelik kültürünün etkileri
- Bale ve model gibi ince ve kilo kaybını teşvik eden meslek ve meslekler
- Aile ve çocuklukta travmalar: çocuklukta cinsel istismar, ciddi travma
- Arkadaşlarınız ve iş arkadaşlarınız arasında insan bedenine dair baskılar.
Anorekisya belirtileri nelerdir?
- Ağır kilolu olmasına rağmen kronik diyet
- Gıdaların kalorileri ve yağ içerikleri takıntılı olması
- Gıdayı küçük parçalara kesme, yalnız yeme ve / veya gıdaları saklamak gibi ritüel yeme kalıplarına katılmak
- Yiyecek, yemek tarifleri veya pişirme ile sabitleme; kişi başkaları için karmaşık yemekler pişirebilir, ancak yemekten kaçınabilir
- Depresyon veya uyuşuk evre
- Yüz ve beden üzerinde yetişen yumuşak ince saçlar
- Soğuk hissetme hissi
- Saç dökülmesi veya inceltilmesi
Tedavisi nasıldır?
Bu yeme bozukluğunun karmaşıklıkları göz önüne alındığında, bu yeme bozukluğunun iyileşmesi için tıp doktorları, diyetisyenler ve terapistleri içeren profesyonel bir tedavi ekibi gereklidir. Anoreksi için etkili, bütünsel yeme bozukluğu tedavisinde üç gerekli bileşen bulunur:
Tıbbi: Anoreksiya nervoza tedavisinde en öncelikli nokta, dengesiz bir kalp atışı gibi yetersiz beslenmeden kaynaklanabilecek ciddi sağlık sorunlarına işaret ediyor.
Beslenme: Bu bileşen, ağırlıklı restorasyonu, özel bir yemek planının uygulanmasını ve denetimini ve normal yeme düzenine ilişkin eğitimin kapsamını içine alır.
Terapi: Bu tedavinin amacı, yeme bozukluğu ile ilgili temel sorunları tanımak, travmatik yaşam olaylarından haberdar etmek ve iyileştirmek, daha sağlıklı başa çıkma becerilerini öğrenmek ve duyguları ifade etme ve işleme kapasitesini daha da geliştirmektir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kalbimizin beyni var mı? Yeni araştırma sonuçları şaşırttı! Kalp hastalıklarına çare olacak
Baş ağrılarınızın nedeni bu olabilir! Migrenle karıştırmayın
Ülserden korunmak için bu besinleri tüketin! Ülsere yol açan hatalar
Avuç Avuç Tüketiyor Olabilirsiniz! Sonuçları Çok Ağır: Organlarınızı İflas Ettiriyor, Ölüme Böyle Sürüklüyor
Faydası 1 tatlı kaşığında saklı! Boğaz ağrısına doğal çözüm...